25 Nisan 2024 Perşembe

Adana'da 25 Kasım mesajı: Sözümüz olsun ki asla vazgeçmeyeceğiz

Adana Kadın Platformu tarafından düzenlenen 25 Kasım etkinliğinde buluşan kadınlar, "Sözümüz olsun ki asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Adana Kadın Platformu, 25 Kasım dolayısıyla gece yürüyüşü düzenledi. Abidin Dino Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

Kadınlar yürüyüş esnasında, "Jin jiyan azadi", "AKP faşizmi yenilecek kadınlar kazanacak", "Eşbaşkanlık mor çizgimizdir" ve "Savaşa hayır" sloganları attı. HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları'nın da katıldığı yürüyüş sonrası Atatürk Parkı'nda açıklama yapıldı.

Açıklamayı okuyan Adana Kadın Platformu'ndan Sevil Arıcı, 25 Kasım 1960'da Dominik Cumhuriyeti'nde Rafael Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadelede sembol haline gelen Mirabal Kardeşler'in tecavüz edilerek katledildiğini hatırlattı. Arıcı, "Dünya kadınları, Dominik'te eşitsizliğe, yoksulluğa, işsizliğe, sömürüye, baskılara ve Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele eden Mirabal Kardeşler'in tecavüz edilerek öldürüldüğü gün olan 25 Kasım'ı şiddete uğrayan, yaşamı sınırlarla çizilen tüm kız kardeşlerimiz için bir anma ve mücadele gününe dönüştürdü" dedi.

Ardından söz alan Hatimoğulları ise polislerin engellemesine karşı "Eşbaşkanlık mor çizgimizdir" diyerek konuşmasına başladı. Hatimoğulları, "Suriye'de çeteler tarafından katledilen kadınları saygı ile anıyoruz. Bizim ülkemizde kadına yönelik şiddetin son bulması için örgütlü mücadelemiz devam edecek. Bizim bütün bunlara karşı ortak mücadele ve dayanışma dışında bir seçeneğimiz olmadığı vurgusunu bir kez daha belirtiyoruz. Kız kardeşlerimizin bütün baskılara rağmen bir kelebek edasıyla son çırpınışlarını bir kez daha selamlıyorum. Sözümüz olsun ki asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın kadın dayanışması" diye belirtti.

Açıklamanın ardından, platform tarafından hazırlanan tiyatro gösterimi, şarkılar ve halaylarla etkinlik sona erdi.