26 Nisan 2024 Cuma

Adana'da 14 Şubat eylemi: Öldüren sevgi istemiyoruz

"14 Şubat Sevgililer Günü'nde isyandayız" diyerek açıklama yapan Adana Kadın Platformu, "Öldüren sevgi istemiyoruz" dedi.

Adana Kadın Platformu "14 Şubat Sevgililer Günü'nde isyandayız" diyerek Adana Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar açıklamada istismarın, şiddetin, sömürünün "aşk" ve "aile" adı altında yüceltilerek sunulmasına tepki gösterdi.

Çok sayıda kadının katıldığı açıklamada basın metnini platform adına Avukat Sevil Aracı Bek okudu.

Türkiye'nin her yerinde her yaş, meslek ve statüden erkeklerin, kadınlara fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik ile duygusal şiddet uyguladığını ifade eden Bek, "Yakınlarımızdan, kapı komşumuzdan, kendimizden biliyorken 'Sevgililer Günü' nü olağan bir biçimde kutlayabilir miyiz? Hayır! Çünkü biz sevgi ile isimlendirilen bu günde dahi şiddet görmeye, tacize-tecavüze uğramaya, öldürülmeye devam ediliyoruz" dedi. 

'ÖLDÜREN SEVGİ İSTEMİYORUZ'
14 Şubat'ı kutlamadıklarını ve şiddetin gerekçesinin sevgi olduğunu kabul etmediklerini dile getiren Bek, "Bizler, kadınlar ve eşit haklar için, kadınların güvenliği ve özgürlüğü, mülteci ve göçmenlerin hakları, cinsel özerklik hakkı, eğitim, ücretsiz basın, insan hakları, sivil haklar ve LGBTİ+ hakları için ayağa kalkıyoruz. Bizler, kadın katliamlarına, kadına yönelik şiddete, tacize ve tecavüze karşı en büyük silahımızın kadın dayanışması olduğunu artık biliyoruz. Erkek şiddetine karşı, erkek devlet mekanizmasını, erkek yargıyı geriletmenin, kadınlar lehine kazanımlar almanın yegâne yolunun da bu olduğunu düşünüyoruz. Sevgililer gününde de tüm dünyadaki bir milyar kadınla birlikte bir kez daha haykırıyoruz: Öldüren sevgi istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Açıklama kadınların dans etmesi ardından son buldu.