19 Mayıs 2024 Pazar

Adana'da 1 Mayıs açıklaması: Hafta boyunca umudu büyütüyoruz

Adana'da 1 Mayıs Tertip Komitesi yaptığı açıklamada "Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde bir kez daha sesimizi yükseltiyoruz. 1 Mayıs haftası boyunca nerede olursak olalım taleplerimiz için yan yana geliyoruz, umudu büyütüyoruz" dedi.

1 Mayıs Tertip Komitesi, DİSK'e bağlı Genel-İş Şube binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tertip komitesi adına açıklama yapan Genel-İş Şube Başkanı Yaşar Gündoğdu, işçi ve emekçilerin ekonomik kriz ve Covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçirdiğini dile getirdi. Gündoğdu, "İşçiye emekçiye tedbir yok, aşı yok. İş yok, gelir güvencesi yok. Sosyal devlet yok, adalet yok. Hakkımızı arayıp sormak istesek hak, hukuk, demokrasi yok" diye konuştu.

Pandemi gerekçesiyle 1 Mayıs'ın yasaklanmasını eleştiren Gündoğdu, sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için 1 Mayıs haftası boyunca taleplerini haykıracaklarını dile getirdi. Gündoğdu şunları söyledi: "1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde bir kez daha sesimizi yükseltiyoruz. 1 Mayıs haftası boyunca, pandemi koşullarında, nerede olursak olalım, işyerlerinde, meydanlarda, sokaklarda, sosyal medyada bulunduğumuz her yerde taleplerimiz için yan yana geliyoruz, umudu büyütüyoruz." 

Gündoğdu, kapitalist düzenin işçi ve emekçileri sadece işsizlik, yoksulluk, açlık, yıkım, felaket, savaş, ölüm, ayrımcılık ve baskı getirdiğini dile getirdi. Gündoğdu, "İnsanlığın ve ülkemizin geleceği için, eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış ve demokrasi için, emeğin Türkiye'si ve emeğin dünyası için 1 Mayıs'ta umut yan yana" şeklinde konuştu.