3 Mayıs 2024 Cuma

Adana'da 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine çağrı

Dünya Barış Günü olan 1 Eylül Çarşamba günü Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'nda, "Bölgede barış, ülkede demokrasi, hak ve özgürlükler için alanlara" şiarıyla miting gerçekleştirilecek.

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla "Barış Mitingi" düzenleyecek. 1 Eylül saat 17.30'da Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak mitingin tertip komistesinde İHD, KESK, HDP, EMEP, SOL PARTİ, TİP, SYKP, TÖP ve BMG yer aldı.

İHD Adana Şube Başkanı ve Barış Mitingi Tertip Komitesi Başkanı Yakup Ataş, mitingin şiarının "Bölgede barış, ülkede demokrasi, hak ve özgürlükler için alanlara" olduğunu belirterek "1 Eylül Dünya Barış Günü yaklaşırken dünyada, bölgede ve ülkemizde karanlık bir tablo hakim. Dünya Barış Günü'nde savaşı, çatışmayı, bunun yarattığı yoksulluğu ve göçü konuşuyoruz. Emek ve demokrasi güçlerinin bütün barış çağrılarına karşın dünyanın yeniden paylaşımı peşindeki emperyalist güçler ve onların işbirlikçisi yerli gericiler kendi çıkarları uğruna milyonları yeni savaşlara ya da iç savaşlara sürüklemekten geri durmuyor" dedi.

Ülkenin kırk yıldır adı konulmamış bir savaşın içinde olduğuna dikkat çeken Yakup Ataş, "Bin yıldır birlikte yaşayan Kürt ve Türk halkının barış içinde çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Kürtlerin kimliğiyle, diliyle, kendini yönetme hakkıyla, eşit hak ve özgürlüklere kavuşması bütün ülkenin yararınadır. Kürtlerin yok sayılması Türk emekçilerinin yararına değildir. Kürtler kendi dili ve kimliğiyle eşit ve demokratik bir kardeşlik talep ediyor. Bu Türk emekçilerin de talebidir. Çünkü özgürlük ve demokrasi ancak bütün ülke için var olabilir" dedi.

Ataş, Adana halkını 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde saat 17.30'da Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirecekleri mitinge katılmaya çağırdı.