17 Mayıs 2024 Cuma

Adana Kadın Platformu üyelerine yönelik şiddeti teşhir etti

Adana Kadın Platformu, düzenlediği basın toplantısıyla üyelerinden Gamze Aktaş'ın PSAKD Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin'in şiddetine maruz kaldığını açıkladı.

Adana Kadın Platformu üyesi Gamze Aktaş'ın geçtiğimiz Ağustos ayında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin tarafından maruz kaldığı şiddete ilişkin İnsan Hakları Derneği(İHD) Adana Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Çok sayıda kadının katıldığı toplantıda platforma adına avukat Zelal Demiray açıklama yaptı. Demiray, Aktaş'ın maruz kaldığı şiddeti şu sözlerle anlattı: "19 Ağustos günü, 2002 yılında Hacı Bektaş-ı Veli Dergah ziyaretinden dönerken meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 39 canın anma töreni sırasında mezar başında bulunan ve söz konusu kazada annesini yitirmiş olan Gamze Aktaş, PSAKD Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olan Şükrü Şahin tarafından darp edilmiş, küfür ve hakaretlere maruz kalmıştır."

Demiray, Aktaş'ın gördüğü şiddete ilişkin İHD'ye ve PSAKD'ye başvuru yaptıklarını söyledi. PSAKD'nin ilk başvuruya yanıt vermediğini 2'nci başvuru sırasında kurumun soruşturma yaptığı bilgisini aldıklarını dile getiren Demiray, "Yürütülen bu soruşturma sırasında Şükrü Şahin dernekteki tüm görevlerine aktif olarak devam etmiştir. Ayrıca bu girişimlerimiz sırasında Şükrü Şahin'in Adana Kadın Platformunun aktivistlerine yönelik de tehditkar bir tavır aldığını gözlemlemiş bulunmaktayız" diye belirtti.

Şiddete sessiz kalmanın yeni şiddetler doğurabileceğini belirten Demiray, şiddete karşı kadın dayanışmasının ve birlikte mücadelesinin önemine işaret etti.

Gamze Aktaş da kendisine şiddet uyguladığını belirten Şahin'in başkanlık görevinin ve üyeliğinin sonlandırılmasını talep etti.