Adana Kadın Platformu, Meclisteki istismara tepki gösterdi
Adana Kadın Platformu, Meclis lokantasında staj yapan kız çocuklarının cinsel istismara uğramasına tepki göstererek, "Bu olay, çocukları korumayan, erkek şiddetini aklayan ve cezasızlığı kurumsallaştıran devlet politikalarının bir sonucudur. Sorumlu yalnızca failler değil, bu düzeni kuran ve sürdürenlerdir" ifadelerini kullandı.
Adana Kadın Platformu, Meclis lokantasında stajyer olarak çalıştırılan mesleki lise öğrencisi kız çocuklarının Meclis personeli tarafından cinsel istismara uğramasına İnönü Parkı'nda yaptığı eylemle tepki gösterdi.
Basın metnini okuyan Nazan Eroğlu, "Bu olay, çocukları korumayan, erkek şiddetini aklayan ve cezasızlığı kurumsallaştıran devlet politikalarının bir sonucudur. Sorumlu yalnızca failler değil, bu düzeni kuran ve sürdürenlerdir" ifadelerini kullandı. AKP-MHP iktidarının torba yasalarla çocuk istismarı faillerine cesaret verdiğini ifade eden Eroğlu, "Kadın katilleri ve çocuk istismarı failleri için af tartışmaları yapılırken, son 11 ayda yüzlerce kadın katledilmiş, çocuklar MESEM'lerde yaşamını yitirmiştir. Bu yasalar, Meclis'te çocukları istismar eden failleri güçlendirmektedir" dedi.
'TÜM SORUMLULAR YARGILANMALI'
Eroğlu, şöyle devam etti: "2023'te infaz düzenlemesiyle çocuk istismarı failleri serbest bırakıldı. 4. Yargı Paketi cezasızlığı derinleştirdi. Cinsel istismar verileri kamuoyundan gizlendi. Çocuk yaşta evliliklerin önünü açan düzenlemeler yapılmak istendi. Bunların hiçbirini unutmadık. Meclis'teki istismardan sorumlu olan Meclis yönetimi hesap vermeli, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş istifa etmelidir. İstismarın tüm failleri ve sorumluları yargılanmalıdır. Üstünü örten, geciktiren ve gizleyen herkes hakkında işlem yapılmalıdır. Çocuk istismarı failleri hiçbir infaz düzenlemesinden yararlandırılmamalıdır. İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmelidir."