8 Mayıs 2024 Çarşamba

Adana Gençliği'nden Suruç anmasına yönelik saldırıya tepki

Adana'da düzenlenen Suruç anmasına yönelik polis saldırısında gerçekleşen işkenceli gözaltıya tepki gösteren Adana Gençliği, 33'lerin düşlerinin ve kavgalarının yarım kalmayacağını kaydetti. 

Adana Gençliği, Suruç Katliamı anmasına yönelik polis saldırısında 19 kişinin işkenceyle gözaltına alınmasını İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi'nde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çukurova İlçe Eşbaşkanı Saniye Seçgin, HDP Seyhan İlçe Eşbaşkanı Enver Güler ve İHD Adana Şubesi Başkanı Avukat Yakup Ataş da destek verdi.

Basın metnini okuyan Ayşe Bezeğiş, Suruç anmasında polislerce darp edilerek gözaltına alındıklarını ve 5 saatlik gözaltından sonra serbest bırakıldıklarını hatırlattı. Bezeğiş, "Teşhir ediyoruz. Adana Emniyeti sokak ortasında arkadaşlarımıza saldırarak, darp ederek, ağır küfürler ederek, sözlü ve fiziksel tacize maruz bırakarak, arkadaşlarımızın kıyafetlerini yırtarak suç işlemiştir. 17 arkadaşımızı tek gözaltı aracında havasız kapalı alanda bırakarak saatlerde alıkoyup darp etmişlerdir. Bu saldırı adalet mücadelesine gençliğin iradesine yönelik bir saldırıdır. Gençlik ne gözaltılarla ne tutuklamalarla ne de baskılarla yılmadı, yılmayacak. Faşizmin her türlü aygıtıyla bizleri sokaklardan çekme çabasına hiçbir zaman baş eğmedik" dedi.

Yitirdikleri 33 canın düşleri ve kavgalarının yarım kalmayacağını dile getiren Bezeğiş, "Sizin halk düşmanı, kadın düşmanı, LGBTİ+fobik, öğrenci düşmanı, işçi düşmanı iktidarınız gidecek; faşizm yenilecek. Biz aşağı bakmayanlar, kayyumlara nasıl direndiysek faşizme de öyle direniyoruz, baskılarınız karşısında yenilmiyoruz, bütün mücadele alanlarında 33'lerin sesini taşıyoruz. Yitirdiklerimizin düşleri ve kavgaları yarım kalmayacak. Arkadaşlarımızı katleden bu adaletsizlikler düzenine teslim olmayacağız, eli kanlı çetelerden katillerden yaşamlarımızı çalan herkesten hesap soracağız. Bu faşist kapitalist düzeni yıkacağız" diye konuştu.