26 Nisan 2024 Cuma

Adana Alevi Platformu: Maraş'ta yüzleşme ve adalet istiyoruz

Maraş katliamının 40. yılı nedeniyle İnönü Parkı'nda basın açıklaması yapan Adana Alevi Platformu, Maraş katliamının gerçek sorumlularının yargılanmasını istedi.
"Maraş katliamdır. Vicdanlarımızda yaradır. Yüzleşme ve adalet istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde, HDP, İHD, CHP, EMEP, DGD üye ve yöneticileri katıldı.
 
Yapılan açıklamada, Maraş katliamının 40. yılında Türkiye'nin hem toplumuyla hem de kurumlarıyla katliama suç ortaklığının yükünü taşımaya devam ettiği ifade edildi.
 
Adana Alevi Platformu adına konuşan Hasan Mansur, Maraş katliamının vicdanları kanatmaya devam ettiğini belirtti. Mansur, katliamla ilgili, dönemin Başbakanı'nın yıllar sonra çekmecesinden bir kağıt çıkarıp, kıyımın arkasında Milli İstihbarat Teşkilatı elemanlarının bulunduğunu itiraf ettiğini söyledi.
 
Mansur, 1978'de Maraş katliamının 'yerli ve milli' odaklar kullanılarak tezgahlandığı ve 12 Eylül fasişt darbesinin önünü açtığını vurguladı. Mansur, "Hakikat budur. Doğru olan budur" deyip, katliamın gerçek sorumlularının bulunup yargılanmasını istedi.