4 Mayıs 2024 Cumartesi

Adalet Nöbetleri sürüyor: Kötü haber gelecek diye korkuyoruz

Tutsak yakınlarının Diyarbakır ve Van'da Adalet Nöbeti sürüyor. Diyarbakır'daki nöbette kalp  hastası olan abisi Abdulselam ile yaptığı telefon görüşmesini aktaran Reşahat Ada, "Artık her kapı çaldığında hasta abimden bir haber geldi diye kaygılanıyorum" dedi. 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların tahliye edilmesi için Diyarbakır ve Van'da tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. 

DİYARBAKIR
Diyarbakır Barosu'nda Adalet Nöbeti 82. gününü doldurdu. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu üyeleri bugün ailelere dayanışma ziyaretinde bulundu. Eğitim Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, ailelerin çocukları için adalet istediğini ifade etti, hasta tutsakların ağır şartlar altında yaşadığına işaret etti. İkram, hasta tutsakların durumunun her geçen gün ağırlaştığını belirti, "Buna karşı adım atılmaması hukuksuzluktur. Umut ediyoruz artık sesiniz duyulur. Sizin bu duruşunuz bize umut oldu. Elimizden geldiği kadar yanınızda olacağız" dedi.

Diyarbakır 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde tutulan hasta tutsak Abdulselam Ada'nın kardeşi Reşahat Ada, ziyarete gelenlere teşekkür ederek, abisiyle yaptığı telefon görüşmesini aktardı. Reşahat, son görüşmelerinin abisinin sesinin iyi gelmediğini belirterek, "Abimin kalp rahatsızlığı var. Cezaevinde baskılar devam ediyor. Hem telefon görüş yasağı, hem de telefon yasağı verilmiş. Tutsaklar tedavi edilmiyor. Hastaneye götürüldüğünde de günlerce karantinada kalıyor. Artık her kapı çaldığında hasta abimden bir haber geldi diye kaygılanıyorum. Artık cezaevinde ölümler olmasın. Adalet herkese lazım olacak" sözlerine yer verdi.

Tutsak yakını İnci Güler ise yasaların uygulanması için çağrı yaparak, "‘Ben insanım' diyen herkes artık bizi görsün. 30 yıldır cezaevinde olan ve cezası bitmesine rağmen tahliye edilmeyen tutsaklar var. Ağır hasta tutsaklar var ve bunların bırakılmamasının tek nedeni Kürt olmaları" ifadelerini kullandı.

VAN
Van Barosu'nda ise ailelerin nöbeti ise 57. gününde. Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu(KESK) Van Şubeler Platformu, nöbetteki aileleri ziyaret etti. KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Zeki Seven, ailelerin mücadelelerine destek vermek için geldiklerini söyledi.

Hasta ve infazı haksız yere yakılan tutsakların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Seven, "Bu ülkede hukuksuzluk düzeni devam ediyor. En çok da hasta tutsaklar ve mahpuslar üzerinde bu baskılar ağır bir şekilde sürdürülüyor. Cezaevindeki hukuksuzluk ve işkencelerin son bulmasını talep ediyoruz. Bugün annelerimizin mücadelesini desteklemek ve yanlarında olduğumuzu göstermek için geldik" dedi.

Hasta tutuklu İbrahim Alkan'ın eşi Dilşah Alkan ise dayanışmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ülkede adalet olmadığını belirten Alkan, "Adaleti mücadelemiz ve kararlığımızla getireceğiz. Tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz. Serbest bırakılana kadar eylemimiz sürecek" şeklinde konuştu.