21 Mayıs 2024 Salı

Adalet Nöbetleri sürüyor: Bizi yalnız bırakmayın

Adalet Nöbeti'ni sürdüren tutsak yakınları, kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı, "Bizi yalnız bırakmayın" dedi. 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların durumuna dikkat çekmek, tedavilerinin önündeki engellerin kaldırılarak derhal tahliyeleri için ailelerin yürüttüğü Adalet Nöbeti sürüyor. 

VAN
Van Barosu'nda 119. gününe ulaşan Adalet Nöbeti'ni Van F Tipi Hapishanesi'nde tutsak Botan Timur'in annesi Aslıhan Timur sürdürdü. Nöbeti Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti.

Söz alan ilçe yöneticisi Cuma Çiftçi, eylemi sürdüren annelerin her zaman yanında olduklarını belirterek, "İmralı'dan başlatılan tecrit, tüm cezaevlerine yayılmış durumda. Amansız bir tecrit sürdürülüyor ve bu tecrit kabul edilemez. Yüzlerce arkadaşımız hasta tutuklu arkadaşımız var. Bu adaletsizlik artık son bulsun. Hasta arkadaşlarımız, bir an önce tahliye edilmelidir. 30 yıldır arkadaşlarımız cezaevinde ve fikirlerinden korktukları için tahliye edilmiyorlar. Son aylarda 10'un üzerinde arkadaşlarımızın cenazesi cezaevlerinden çıktı. Cezaevlerinden cenaze çıkmasını istemiyoruz" dedi.

Botan Timur'un annesi Aslıhan Timur ise 7 yıldır çocuğunun hapishanede olduğu belirtti. Adalet talebiyle eylemde olduklarını dile getiren Timur, annelere şu çağrıda bulundu: "Bizleri burada yalnız bırakmayın. Geçenlerde işkenceyle bir tutuklu öldürüldü. Cezaevlerinden cenaze çıkmasını istemiyoruz. Anneler gelsin, hep birlikte adalet talebimizi daha gür sesle çıkaralım ki bir çözüm bulunsun. Çocuklarımızı yalnız bırakmayalım, onların sesi olalım." 

İZMİR
İzmir'de ise Adalet Nöbeti bugün 46. gününde Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubesi'nde devam etti.  Aileleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir eski İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur ziyaret etti.

Besriye Tekgür, AKP-MHP iktidarı döneminde hapishanelerde haksız ve hukuksuz uygulamaların arttığını söyledi. Bu sorunun sadece tutsak yakınlarının sorunu olmadığına dikkati çeken Tekgür, "Cezaevlerinde yaşanan hukuksuzlukları aslında dışarıda ki kitle de yaşıyor. Ama tutukluların, topluma daha az sesini duyurduğunu hepimiz biliyoruz. Duyduklarımız bunlarsa duymadıklarımız daha vahim durumda. Bizlerde sizin mücadelenizin yanınızda olduğumuzu ve tutukluların seslerine ses olduğumuzu belirtmek istiyoruz" diye belirtti.

ÖHD İzmir Şube Eşbaşkanı Welat Zeren ise, şunları söyledi: "Annelerin eylemlerini çok kıymetli buluyoruz ve destekliyoruz. Avukatlar olarak cezaevlerinde hak ihlallerinin çok yoğun olduğuna tanık oluyoruz. Son dönemlerde cezaevlerinin ölüm evlerine dönüştüğünü görmekteyiz. ATK taraflı olarak, siyasi iktidarın güdümünden hareket etmektedir. Buna bir an önce son verilmesini istiyoruz. ÖHD olarak hukuk mücadelemizi sürdürmeye ve annelerin yanında olmaya devam edeceğiz."