27 Nisan 2024 Cumartesi

Adalet Nöbeti'ndeki tutsak yakınları: Mücadeleyi sürdüreceğiz

Diyarbakır ve Van'da süren Adalet Nöbetleri'nde tutsak yakınları, talepler karşılanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Hasta ve infaz sürelerini tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların ailelerinin Diyarbakır ve Van'da Adalet Nöbetleri sürüyor. 

DİYARBAKIR
Diyarbakır Barosu'ndaki ek hizmet binasında Adalet Nöbeti eylemi, 58. gününde devam ediyor. Bugünkü nöbette tutuklu yakını Fevziye Kolakan'ın Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishane'de tutuklu bulunan oğlu Ahmet Kolakan'ın annelere gönderdiği mektup okundu.

Tutsak yakını İnci Güler, 58 gündür nöbette olduklarını kaydederek, "58 gündür adalet nöbetindeyiz ama yetkililerden herhangi bir ses yok" dedi. Söz konusu siyasi tutuklular olunca kanunların çiğnendiğine işaret eden Güler, "Onlar böyle yapmaya devam ettikçe biz de adalet demeye devam edeceğiz. Taleplerimiz karşılanana kadar nöbetimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Tutuklu yakını Reşahat Ada da talepleri karşılanana kadar eyleme devam edeceklerini vurgulayarak, "Çocuklarımız için bu eylemi sürdüreceğiz. Bu nöbeti asla bırakmayacağız. Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına sesleniyorum; kaç gün oldu neden bir gün sesimizi duymadı, neden yanımıza gelmedi? Çocuklarımız için gerekirse ölüme gideceğiz. Çocuklarımız için sokak olsun mahalle olsun, adliye önü olsun her yerde direneceğiz" dedi.

VAN 
Van Barosu'nda Adalet Nöbeti ise 34. gününde devam ediyor. Aileleri, gün içerisinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gevaş İlçe Örgütü ziyaret etti. Kitlesel yapılan ziyaret sırasında HDP Gevaş İlçe yöneticisi Basri Arslan, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin tüm topluma yayıldığını bunu kırmanın yolunun da mücadeleden geçtiğini ifade etti.

Devletin kriz ve kaos sürecinde baskılarını arttırdığını bunu da en fazla hapishanelerde uyguladığını dile getiren Arslan, "Tecrit yolu ile toplumu baskı altına alınarak susturulmaya ve diğer haklarının elinden alınması amaçlanıyor. Direniş içerisinde olan bir toplumun iradesinin kırılması için baskı politikalarına başvuruyorlar. Biz biliyoruz ki tarihte örnekleri olduğu gibi bu baskılar ve tecrit uygulayarak sonuç almayacak ve başarılı olamayacaklardır" diye konuştu.