30 Nisan 2024 Salı

Adalet Nöbeti: Sevinç'in şüpheli ölümü aydınlatılsın

İzmir'de adalet nöbetini sürdüren aileleri HDP Urla ve Çeşme ilçe örgütleri ziyaret etti. Eylemde, Mehmet Sevinç'in şüpheli ölümüne dikkat çekildi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınları İzmir'de sürdürdükleri Adalet Nöbeti'nin 41'inci gününü geride bıraktı. İzmir Baro binası önünde "Hasta tutsaklara özgürlük" ve "Tecrit insanlık suçudur" yazılı dövizleri taşıyan aileleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urla ve Çeşme ilçe örgütleri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan HDP Urla Eşbaşkanı Nuran Erkek, "Evlatlarımızın böyle insafsızca ve adaletsizce hasta hallerinde tecrit altında olması kabul edilemez" dedi. Mehmet Sevinç'in yaşamını yitirmesine ilişkin gelişmelere değinen Erkek, Sevinç'in ölümüyle ilgili şüphelerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

HDP Çeşme İlçe Eşbaşkanı Menekşe Ecer de adalet nöbetini sürdüren ailelerin yanında olduklarını söyledi. Hasta tutsakların tahliye edilmemesinin nedeninin siyasi olduğunu vurgulayan Ecer, "Bu da işkence ile tutukluları tecrit altında tutmaktır. Hasta tutukluların biran önce tahliye edilerek, ailelerinin yanında tedavi edilmesi gerekir. Devlet bu hukuksuzluğa son vermeli" diye konuştu.