6 Mayıs 2024 Pazartesi

Adalet Nöbeti 85. haftasında sona erdi

İstanbul Adliyesi'nde 85 haftadır gerçekleştirilen nöbet eyleminin sonuncusu bugün yapıldı.
Tutuklu meslektaşları ile dayanışmak amacıyla hukuk örgütleri tarafından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde başlatılan Adalet Nöbeti, 85. haftasında yapılan eylemle sona erdi.
 
Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi içerisindeki Themis heykelinin önünde tutulan nöbetin ardından adliye önünde açıklama yapılarak adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı mücadelenin farklı şekillerde süreceği ifade edildi.
 
"Herkes için adalet" yazılı pankartın açıldığı eylemde kırmızı balonlar taşındı. Bu haftaki açıklamayı yapan Av. Kemal Aytaç 6 Nisan 2017'de adalet nöbetine başladıklarını hatırlatarak ilk eylemdeki polis saldırısından bahsetti.
 
Baskılara karşın adalet talebini haykırmaya devam ettiklerini söyleyen Av. Aytaç, "Adalet arayışı hiç bugünkü kadar yakıcı ve acil toplumsal ihtiyaç ve talep haline gelmemişti çünkü. Bu topraklar üzerinde adaletsizlik her daim var oldu evet; ama adaletsizlik, hukuksuzluk ve keyfilik hiç bugünkü kadar pervasızca yaşanmamıştı. Adaletin ayaklar altına alındığı, hukukun ve yargının siyasal iktidarın elinde 'yargısız infaz' aracı ve bir sopa olarak kullanıldığı bir dönemde yaşamaktayız" dedi.
 
Adalet Nöbeti'nin avukatların keyfi şekilde tutuklanmasına ve tüm hukuksuzluklara karşı bir kürsü haline geldiğini belirten Av. Aytaç, mücadelelerine destek verenlere teşekkür ederek "Başlarken söylediğimiz sözü bitirirken bir kez daha tekrarlıyoruz. Adalet Nöbeti sona erdi ama adalet, temel hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelemiz devam edecektir" vurgusuyla açıklamayı noktaladı.