18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adalet Nöbeti 374. gününde: Bize adalet lazım

Şenyaşar ailesi Adalet Nöbeti'nin 374. gününde, bir kez daha tek isteklerinin adalet olduğunu kaydetti. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu da tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 374. gününde devam ediyor.

Anne ve oğlu mesai saatleri arasında yolu adliyeye düşenler adalet mücadelesine dair aktarımlarda bulunuyor. Kendilerine yöneltilen "Size yapabileceğimiz bir şey var mı?", "Size bir şey lazım mı?" gibi soruları ile karşılaşan Emine Şenyaşar'ın cevabı "Bize adalet lazım" oluyor. Nöbetlerinin "zulüm" altında kesintisiz sürdüğünü belirten Ferit Şenyaşar, "Nöbetimiz bir yılı geride bıraktık. Bir yıl boyunca sadece nöbet tutmadık, bir mücadele de verdik. Bir yıl boyunca değişen tek şey nöbet yerimiz oldu. Daha önce adliye binasının bahçesine girmemize izin verilmiyordu ama direndik ve nöbetimizi adliye binasının bahçesinde sürdürüyoruz" dedi.

14 Haziran 2018 tarihinde saldırıya uğrayan ambulansın fotoğrafını gösteren Şenyaşar, "Ambulans param parça edildi. Babam ayakları ile hastaneye gidiyor ve bir daha çıkamıyor. Başsavcı ile bir yıldır görüşmek istiyoruz, her adliyeye girdiğimize arka kapıdan kaçıyor. Kamuoyu savcıdan bir açıklama bekliyor. Başsavcı ve Urfa Valisi susarak bu insanlık suçuna ortak olmasınlar" diye konuştu.

Aile sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: "Hacı Esvet bir babaydı. Hastaneye çocuklarını görmek için girdi, ama geri dönmedi. ‘Anne bir yıldır adliye kapısında. Kamuoyu başsavcıdan, validen resmi açıklama bekliyor. Susarak ‘insanlık suçuna' ortak olmayın."