4 Mayıs 2024 Cumartesi

Adalet Nöbeti 311. gününde: Çocuklarımı öldürenler neden serbest

Emine ve Ferit Şenyaşar'ın katledilen aileleri için başlattıkları Adalet Nöbeti 311'inci gününde devam ediyor. Son iki gündür sağlık sorunları yüzünden nöbete katılamayan Emine Şenyaşar, nöbetlerinin "zulüm altında" sürdüğünü dile getirdi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 311'inci gününde devam ediyor.

'ARTIK YETER'
Sağlık sorunları yüzünden 2 gündür Urfa Adliyesi önündeki nöbete katılamayan Emine Şenyaşar, nöbetlerinin "zulüm altında" sürdüğünü söyledi. Elazığ Hapishanesi'nde 3 yıl 7 aydır tek kişilik hücrede tutulan oğlu Fadıl Şenyaşar serbest bırakılana dek nöbeti sürdüreceklerini belirten Şenyaşar, "Bir yıla yakındır burada oturuyoruz. İlk oturduğumuzda mevsim ilkbahardı, yaz oldu, şimdi kış. Oğlum yaklaşık 4 yıldır suçsuz yere cezaevinde tutuluyor. Bunu savcı ve hakimler de biliyor. Oğlumun bırakılmasını istiyorum. 10 yıl da sürse bu Adalet Nöbeti, buradan kalkmayacağım. Oğlum eve gelmeden, ben evde oturmayacağım. Hastayım, ölmeden oğlumu dışarıda görmek istiyorum. Ailemden 3 kişi öldürdüler, oğlumu da tutukladılar. Bu nasıl adalet, artık yeter. Savcı ve hakimlerde vicdan yok mu?" dedi.

'ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRENLER NEDEN SERBEST'
Adalet Nöbeti'ne sağlık sorunları yüzünden katılamadığı günlerde sürekli adliye önündeki oğlu Ferit Şenyaşar'ı düşündüğünü dile getiren Emine Şenyaşar, "Ben evde nöbete devam ettiğim zamanlarda hep aklım Ferit'te oluyor. Hep telefon ile arıyorum. Tek başına buradaydı. Ben yataktan çıkamadığım için iki gün gelemedim. Bugün de hastaydım, ancak buraya geldim. Oğlum bırakılsın, ben de gidip evde oturayım. Çocuklarımı öldürenler neden serbest?" ifadelerini kullandı.

'ÖLÜM SESSİZLİĞİ YAŞANIYOR'
Şenyaşar ailesi, sosyal medya üzerinden ise, "Adalet mücadelemiz Meclis kürsüsünde gündeme geldiğinde niye Meclis'te bir ölüm sessizliği yaşanıyor. Niye AKP'den bir milletvekili kalkıp itiraz etmiyor" mesajını paylaştı.