25 Nisan 2024 Perşembe

Adalet Nöbeti 20'nci gününde: Mücadeleyle kazanacağız

Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti'ne ziyaret gerçekleştiren HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, "Tecavüz faili Musa Orhan'ın geleceği düşünülerek tutuksuz yargılanıyor. Ancak bu hukuk siyasi tutsaklara karşı farklı işletiliyor" dedi.

Tutsak yakınlarının, hapishanelerde ağır hasta ve infazları yakılarak tahliye edilmeyen tutsakların serbest bırakılması talebiyle Diyarbakır Barosu Hizmet Binası'nda başlattıkları "Adalet Nöbeti" 20'nci gününde devam ediyor. Bugünkü nöbete hasta tutsak yakınları Fevziye Kolakan, İnci Güler Altındağ, Hasine Güler, Reşayet Ada ve Hakkı Boltan katıldı.

Tutsak yakınlarını, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il ve ilçe yöneticileri ziyaret etti.

GÜLER: CEZA ÜSTÜNE CEZA VERİYORLAR
Ziyarete gelen heyete teşekkür eden tutsak yakını Hasine Güler, "Oğlum aradığı zaman durumunun iyi olmadığını söylüyor. Verilen dilekçelerin hiçbir şekilde kabul edilmediğini söylüyor. Eğer bu durum adalete uygunsa kabul edelim. Ancak biz de biliyoruz ki adalete aykırı bir durum. Daha önce çocuklarım yakın bir cezaevine gelsin diye dilekçeler verdik ama bu isteğimiz hiçbir şekilde yerine getirilmedi. Tutsakların koğuşlarına her gün baskın yapıyorlar, baskın esnasında en ufak şeylerden kaynaklı cezalar veriliyor. Ceza üzerine ceza veriyorlar" dedi.

CEYLAN: AİLELERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Heyette yer alan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "Annelerimiz bizim onurumuzdur. Verilen mücadele sadece tutsak yakınlarının mücadelesi değildir. Vicdan sahibi olan herkesin ailelerin yanında yer alması gerekiyor" dedi. Tutsaklara yönelik zulme tepki gösteren Ceylan, "Tutsaklara olan yaklaşım vicdani değildir, siyasidir. Bizler ısrarla söylüyoruz, tutsakların sesine ses olursak kimse bu zulmü yapamaz. Eğer biz mücadele edersek hasta tutsaklar tedavi edilir. En büyük hukuksuzluk hasta tutsaklara yapılıyor. 30 yıldır cezaevinde olanlar, infazı yakılarak tahliye edilmiyorlar ya da disiplin cezalarıyla tutsakları esir tutuyorlar. Bizler de HDP olarak buna karşı mücadele edeceğiz. Her zaman ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizler inanıyoruz ki mücadelemiz sonucunda kazanacağız" diye konuştu.

ATASOY: MUSA ORHAN'A FARKLI HASTA TUTSAKLARA FARKLI HUKUK İŞLETİLİYOR
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy da, demokrasinin ne düzeyde olduğu görmek için hapishanelere bakılması gerektiğini söyledi, "Türkiye'de cezaevlerine demokrasinin kırıntılarını değil, aksine faşizmin ne kadar kurumsallaştığını görüyoruz. Siyasi tutsaklara farklı bir yaklaşım var. Hasta tutsakların cezaevlerinde kalmasının hiçbir hukuki dayanağı yok. Tecavüz faili Musa Orhan'ın geleceği düşünülerek tutuksuz yargılanıyor. Ancak bu hukuk siyasi tutsaklara farklı işletiliyor. Hasta tutsaklara karşı yürütülen infaz sistemi ile cenazelerinin çıkmasını istiyorlar. Annelerin burada verdiği mücadele milyonların talebi ile buluştuğu zaman durumun değişeceğini biliyoruz. Bizler de HDP olarak mücadelenin yanında yer alacağız" ifadelerini kullandı.

BOLTAN: ADALET TALEBİMİZ HERKES İÇİN
Halkın desteğine ihtiyaçları olduğunu söyleyen tutsak yakını Hakkı Boltan, taleplerinin sadece tutsaklar için olmadığının altını çizdi. Boltan, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Herkes için adalet talep ediyoruz. Bizim talebimiz tüm Türkiye içindir. Bizim başlattığımız nöbete adalet arayan herkesin destek vermesi gerekiyor. Devlet tarafından bu zamana kadar ne talep ettiğimiz sorulmadı. Burada en büyük mücadeleyi anneler vermekte."