5 Mayıs 2024 Pazar

Adalet nöbeti 163. gününde: Bize zulüm edenler cezalarını çekecek

Şenyaşar ailesinin tüm baskılara karşı sürdürdüğü Adalet nöbeti 163. gününde. Katliamı yapanların serbest olduğunu ancak meşru müdafaa hakkını kullanan Fadıl Şenyaşar'ın 3 yıldır tek kişilik hücrede tutulduğunu kaydeden aile, zulmün kimsenin yanında kalmayacağını belirtti. 

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde Adalet talebi ile başlattığı nöbet eylemi 163. gününde. 

Şenyaşar ailesi, Elazığ Hapishanesi'nde üç yıldan fazladır tek kişilik hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesini de yaptı. 

'KATLİAMI YAPANLAR SURUÇ'TA SERBEST DOLAŞIYORLAR'
Adliye önünde konuşan Ferit Şenyaşar, "Adalet mücadelemiz zulüm altında 163. gününde devam ediyor. Fotoğrafları pankartta yer alan 3 insan devlet hastanesinin içinde katledildi. 3 yıldır dava ile ilgili bir gelişme yok, tek bir gözaltı yok. Katliamı yapanlar Suruç'ta serbest dolaşıyorlar" dedi.

'KARDEŞİMİN YAPTIKLARI MEŞRU MÜDAFADIR'
Urfa Cumhuriyet Başsavcısı ve Urfa polisinin görevlerini yapmayarak suça ortak olduklarını söyleyen Şenyaşar, "Bu zulmü bütün dünya izliyor. Kısa bir süre önce Konya'da da bir saldırı oldu ve katil yakalandı. İş yerimize saldıran milletvekilinin yeğeni hakkında yakalama kararı olmasına rağmen yakalanmıyor. Hakkında sembolik olarak bir yakalama kararı var. Biz bu zulmü kabul etmiyoruz, bitsin artık bu insanlık dramı. Bu 3 insanı kim katletmiş hepsi belli. Kardeşimin (Fadıl Şenyaşar) yaptıkları meşru müdafaadır ama 3 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor" diye konuştu.

'KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KALMAZ'
Anne Emine Şenyaşar, ise mücadelelerinin adalet için olduğunun altını çizerek, "Oğlum cezaevinde ama katiller dışarıda dolaşıyor. Adalet istiyoruz. Bu nasıl adalet? Bu nasıl devlet? Kağıtlarımızı (döviz) çalıyorlar, artık yeter. Hastane kayıtları çıkarılsın. Bir gün bu iktidar da gidecek. Bize zulüm edenler hepsi cezalarını çekecek, kimsenin yaptığı yanına kalmaz" diye konuştu.

'ADALETSİZLİKTEN BÜYÜK VEBAL OLABİLİR Mİ'
Aile sanal medya hesaplarından "Urfa Adliyesinde adalet nöbetimiz 163. günde devam ediyor. Bu insanlık dramına karşı sessiz kalmayın. Hastanede 3 insan katledilmiş 3 yıldır tek tutuklu yok! Adaletsizlikten büyük vebal olabilir mi?" mesajı ile sordu.