5 Mayıs 2024 Pazar

Adalet Nöbeti 1. yılında: Karanlık gün yüzüne çıkacak

Tüm saldırılara karşı Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti birinci yılında. Aile, " İnsanlık suçunun failleri yargılansın, adalet sağlansın demek için  nöbetimize davet ediyoruz. Karanlıkta aradığımız adaleti gün yüzüne çıkarma vakti" dedi. 

Şenyaşar Ailesi'nin maruz kaldıkları hukuksuzluklar karşısında başlattığı Adalet Nöbeti birinci yılında.

Şenyaşar ailesi, Urfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 tarihindeki genel seçim çalışmaları kapsamında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a oy vermeyi reddettikleri için koruma ve yakınlarının saldırısına uğramıştı.

Şenyaşarların iş yerine yönelik gerçekleşen saldırı daha sonra hastaneye taşındı. Çocuklarının saldırıya uğradığını öğrenen ve hastaneye gelen baba Esvet Şenyaşar da AKP'liler tarafından Emine Şenyaşar'ın gözü önünde katledildi. 

Katliamda yaralanan Fadıl Şenyaşar ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 17 Haziran'da taburcu edildi. Apar topar gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar, milletvekili Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız'ın ölümünden sorumlu olduğu iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Saldırıda eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar, haksız ve hukuksuz şekilde tutuklanan Fadıl'ın serbest bırakılması ve hastanede yaşanan katliamın aydınlatılması için 9 Mart 2021 tarihinde Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti'ne başladı. 

"Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda bir yıldır nöbet tutan aile sayısız saldırıya uğradı. İki oğlu katledilen Emine Şenyaşar'ın ağıtlarına en az 12 soruşturma açıldı. Aile kerelerce gözaltına alındı. 

Aileyle dayanışmanın önünü kesmek için ziyarete gelenler GBT adı altında taciz edildi. Nöbetin 200. gününde aileyle dayanışmak için açıklama yapan avukatlara da soruşturma açıldı. 

Fakat tüm bu olumsuzluklara ve engellemelere rağmen Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, bir yıl boyunca sıcak, soğuk, yağmur, kar demeden adliye önünde nöbeti sürdürüyor. Anne Emine Şenyaşar sağlık sorunları nedeniyle zaman zaman nöbet alanına gelemese de Ferit Şenyaşar, her gün nöbet alanından zulme karşı direneceklerini kaydetti. 

Sosyal medyadan paylaşım yapan aile, "Bugün 1. Yılımız. Adaleti isteme ısrarımızı dayanışma ile duyuracağımız gün. İnsanlık suçunun failleri yargılansın, adalet sağlansın demek için  nöbetimize davet ediyoruz. Karanlıkta aradığımız adaleti gün yüzüne çıkarma vakti! #adaletnöbeti365gününde" dedi.