25 Nisan 2024 Perşembe

Adalet Bakanlığı HDP'li Murat Çepni'nin dilekçelerini görmezden geldi

Tutuklu Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut'u ziyaret etmek isteyen HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin dilekçesini Adalet Bakanlığı görmezden geldi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin tutsaklarla görüşmek için Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvurular sonuçsuz kalıyor.
 
 
Çepni, DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut'u hapishanede ziyaret etmek amacıyla Adalet Bakanlığı'na verdiği dilekçeye hala cevap verilmedi.
 
Çepni, 10 Ekim tarihinde 26 Ekim 2018 Cuma günü Özgür Karabulut'u Silivri Hapishanesi'nde ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı Özel Kaleme talep dilekçesi gönderdi. Uzun süre dalep dilekçesine cevap gelmeyince danışmanları aracılığı ile dilekçenin takibi yapıldı ve dilekçenin evrakının kaydının alındığı ve Bakan Yardımcısına havale edildiği öğrenildi. Ancak aradan geçen sürede izin dilekçesine olumlu veya olumsuz bir yanıt gelmedi.
 
VEKİLE DEĞİL HAPİSHANEYE BİLDİRECEKLERMİŞ
 
Adalet Bakanlığı Özel Kalemi'ne yapılan başvuruda dilekçenin bakan yardımcısında olduğu belirtildi ve dilekçeye olumlu cevap verilmesi durumunda Adalet Bakanlığı'nın vekile değil Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne bildirileceği söylendi. Ancak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne de herhangi bir yanıt verilmedi.
 
Adalet Bakanlığı, HDP milletvekillerinin tutsaklarla görüşme yapmaması için özel ve hukuksuz bir yöntem kullanarak verilen dilekçeleri ya yanıtsız bırakıyor ya da doğrudan reddediyor.
 
HDP Milletvekili Çepni, daha önce HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'yu ziyaret etmek için de talepte bulunmuş ve yine Adalet Bakanlığı'nın hukuksuzluğuna takılmıştı.