6 Mayıs 2024 Pazartesi

Adalet Bakanı'nı Roboski failini gizliyor

Adalet Bakanı Gül, Roboski katliamını Fetullah Gülen Cemaatinin yaptığını söyledi ama neden bunca yıl onları koruduklarını açıklamadı.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 7 yıldır adalet bekleyen ve AKP'den yapılan her açıklama ile tekrar tekrar kanayan Roboski katliamını Fetullah Gülen Cemaati'nin yaptığını ileri sürdü.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Roboski katliamının kimin planladığı ve faillerin neden yargılanamdığını Adalet Bakanı'na sormuştu.
 
İmir'in soru önergesine cevap veren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bombardıman FETÖ terör örgütünün Türkiye'yi sivil katliamlar yapan bir ülke olarak göstermek üzere yaptığı komploların ilki ve en büyüklerinden biriydi" dedi.
 
ROBOSKİYİ BOMBALADI YILLARCA KORUNDU
 
Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Roboski'de görüntüleri izleyen ve köylülerin ‘terörist' olduğu yönünde son raporu hazırlayarak üst komutanlıklara gönderen isimdi. Dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bahadır Köse ise topçu atışının yeterli olmayacağı ve havadan uçakla müdahale edilmesi gerektiği yönünde görüş bildiren komutandı. İki isim 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanmıştı.
 
Adalet Bakanı Gül, yaşanan ve AKP iktidarı boyunca hesabı sorulmayan tüm katliam, yolsuzluk, usulsüzlük gibi tüm suçlarını açklamak için artık sarılacağı bahaneyi buldu: "Fetullah Gülen Cemaati yaptı" de kurtul.
 
Öte yandan bu emri verenlerin 15 Temmuz'dan önce neden korunduğunu, kim tarafından korunduğunu, Roboski'nin katliam emrini kimin verdiğini açıklama.