6 Mayıs 2024 Pazartesi

Adalet Bakanı: Cezaevlerinde görev yapan personel eve gönderilmeyecek

Bilim insanları ve insan hakları örgütlerinin çağrılarına rağmen risk altında bulunan tutsakların serbest bırakılmasına yönelik adım atılmıyor. Adalet Bakanı Gül, bugünden itibaren gardiyanların belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyeceğini, izole edilecek yerlerde kalacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dikmen Hakimevi'nde adalet hizmetlerinde koronavirüse yönelik alınacak tedbirlerle ilgili üçüncü koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi. 

Toplantıya HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ve Bakan Yardımcıları Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz ve Uğurhan Kuş da katıldı.

Gül, salgın nedeniyle hapishanelerin büyük tehdit altında olduğu ve tutsakların serbest bırakılması yönündeki çağrılara rağmen yine geçici olarak alınan çözümleri açıkladı. 

Gül, hapishanelerde bulunan gardiyanların bugünden itibaren belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyeceğini ve personellerin izole edilen yerlerde kalacağını belirtti.