23 Nisan 2024 Salı

Açlık grevindeki sosyalistlerden DBP ve TÖP'e ziyaret

ESP İstanbul İl Örgütünün tutsaklara artarak süren baskılara karşı başlattıkları açlık grevi eylemini ikinci gününde DBP, TÖP il örgütlerine ziyaret ve ölüm orucu direnişçileriyle yapacakları buluşmayla tamamlıyor. Sosyalistler yarın yapacakları açıklamayla eylemlerini ESP Adana İl Örgütüne devredecek.

Hapishanelerde artan hak gaspları, tutsaklara yönelik saldırlar, tecridin sona ermesi ve hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü'nün açlık grevi eylemi 2. gününde sürüyor.

Bugün Demokratik Bölgeler Parti (DBP) ve Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) İstanbul İl örgütün ziyaret etti. Ziyaretlerde, sorunun yakıcı olduğuna dikkat çekildi ancak birleşik bir zeminde mücadele ile çözülebileceği belirtildi. ESP'nin eyleminin son derece önemli olduğuna dikkat çeken DBP ve TÖP, üstlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini ekledi.

Sosyalistlerin bugünkü son durağı ise ölüm orucu gazileriyle buluşacakları  Kadıköy'de bulunan BEKSAV Bahar Bahça olacak. Burada ölüm orucu direnişçileriyle bir araya gelecek olan sosyalistler, mücadele yöntemlerini tartışacak.

Açlık grevi eylemini sürdüren sosyalistlerle dayanışma eylemleri de devam ediyor. İstanbul'un emekçi semtlerinde "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" pankartları ve duvar gazeteleriyle hapishaneler sorununa dikkat çekiliyor.

ESP ve SGDF 16 Ocak'ta İzmir Kırıklar Hapishanesi önünde başlattıkları açlık grevi eylemini, 18 Ocak'ta ESP İstanbul İl Örgütüne devretmişti. 20 Ocak'da Bakırköy Hapishanesi önünde yapılacak eylemin ardından eylemi ESP Adana İl Örgütü devralacak.