20 Mayıs 2024 Pazartesi

'Açlık grevi talepleri biz kadınların talebidir'

"Kadınlar İçin Adalet" kampanyası kapsamında açıklama yapan Hakkari Kadın Meclisi, açlık grevi direnişindeki tutsakların talebinin, talepleri olduğunu kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Kadın Meclisi, "Kadınlar İçin Adalet" kampanyası kapsamında parti binasında açıklama yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik devam eden tecride karşı açlık grevinde olan kadın tutuklular ve sevk sırasında darp edilerek çıplak aramaya maruz kalan Hakkari Belediyesi eski Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu'nın durumuna dikkat çekildi.

'TECRİT SAVAŞIN ADI OLDU'
HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, hak ihlallerine her gün bir yenisinin eklendiğini ve bu ihlallerin en ağır halinin cezaevlerinde yaşandığını söyledi.  Açlık grevi eylemlerine değinen Seven, "Tecrit bu ülkede savaşın, yoksulluğun, işkencenin, Kürt sorununu yok saymanın adı oldu" dedi.

'TUTSAKLARIN AİLELERİ DE CEZALANDIRILIYOR'
Hatipoğlu'nun çıplak aramaya maruz kalmasına tepki gösteren Seven, "Tutsaklar en temel ihtiyaçlarına ulaşamıyor, hasta tutsakların tedavileri engelleniyor, keyfi disiplin cezalarıyla infazları yakılarak tahliye edilmiyor. Ziyaretler eziyete dönüştürülüyor, tutsaklar ailelerinden çok uzaktaki hapishanelere sürgün ediliyor. Aynı zamanda aileleri de cezalandırılıyor" diye konuştu.

'AÇLIK GREVİNDEKİ TUTSAKLARIN TALEBİ KADINLARIN DA TALEBİDİR'
Tecridin aynı zamanda kadınların yaşadığı her alana yayıldığını vurgulayan Seven, "Kadının sözü, eylemi ve siyasi iradesi tecrit altına alınıyor. Açlık grevleri kritik noktaya gelmeden ve süresiz-dönüşümsüz eylemlere veya ölüm orucuna dönüşmeden talepler kabul edilmeli. Halkların, kadınların, gençlerin, işçilerin nefes alması için tecrit derhal kaldırılmalıdır. Açlık grevi direnişindeki tutsakların talebi biz kadınların da talebidir" ifadelerinde bulundu.