28 Mart 2024 Perşembe

Açlık grevi eyleminin ilk gününde mücadele yöntemleri tartışıldı

ESP Adana il örgütünün açlık grevi eylemi ilk gününde dayanışma ziyaretleriyle geçti. Tutsaklara yönelik saldırıların ancak örgütlü ve birleşik mücadeleyle engelleneceği kaydedilen  ziyarette, yol ve yöntem tartışıldı. Sosyalistlerin açlık grevi eylemi 2. gününde de bir dizi ziyaretle devam edecek.

Hapishanelerde artan hak ihlalleri, tecride karşı ve hasta tutsakları durumuna dikkat çekmek için açlık grevine başlayan sosyalistler eylemlerine Adana'da devam ediyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü, 21 Ocak günü düzenledikleri basın açıklamasıyla eylemlerine başladı.

İlk günü ziyaretlerle geçiren sosyalistler, Kaldıraç, TÖP ve TİP Adana il örgütlerini ziyaret etti, tutsakların sesini duyurma çağrısı yaptı.

Tutsaklara yönelik saldırıların  sona ermesi için örgütlenmek ve birlikte mücadele etmek gerektiğine dikkat çekilen sosyalistlerin ziyaretinde tecrit ve baskıyı kırmak için neler yapılacağı konuşuldu.

Dayanışma ziyaretlerini sosyal medyada "#TecridiKıracağız" etiketiyle paylaşan sosyalistler, açlık grevlerinin 2. gününde de yapacakları ziyaretle tutsakların sesini dışarıya taşıma, onlar için onlarla mücadele çağrısı yapacak.