13 Mayıs 2024 Pazartesi

Abdullah Baştürk anıldı

DİSK, Genel-İş Sendikası ve DİSK'in Genel Başkanlığı görevinde bulunan Abdullah Baştürk'ü ölümünün 30. yılında Zincirlikuyu'daki mezarı başında andı. 

DİSK'in Genel Başkanlığı görevinde bulunan Abdullah Baştürk ölümünün 30. yılında Zincirlikuyu mezarının başına anıldı. 

Çok sayıda kişinin katıldığı anmada söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, daha da ağırlaşan, korkunç pahalılığın yaşandığı ve yüksek enflasyon karşısında DİSK olarak günlerdir alanlarda ve meydanlarda olduklarını dile getirdi. İş yerlerinden başlayan bu mücadelenin iş ve ekmeğe sahip çıkma, geleceğe sahip çıkma, memlekete sahip çıkma mücadelesi olduğunun altını çizen Çerkezoğlu, "DİSK'in yıllardır mücadele verdiği hedefler, DİSK'in yıllardır mücadelesini verdiği bu süreç hiç kuşkusuz belli kazanımlarla devam ediyor. Bizler biliyoruz ki Abdullah Başturk'ün, Kemal Türkler'in Rıza Kuas'ın, DİSK'i kuranların ve bize emanet edenlerin, önderlerimizin bize bıraktığı değerlerdir yolumuzu aydınlatan" dedi. 

ÇERKEZOĞLU: UMUDU BÜYÜTME SÖZÜ VERİYORUZ
İktidarın milyonlarca işçiyi asgari ücretin altında yaşamaya mahkum ettiğini, milyonlarca insanı borçla yaşamaya mahkum ettiğini belirten Çerkezoğlu, "O büyük servet sahilerinin bankalar tarafından verilecek faizlerinin kazançlarını bile bizim alın terimizden, vergilerimizden ödemenin yasasını çıkardılar, düzenlemesini yaptılar dün akşam. Belki hiç görülmemiş bir süreç yaşıyoruz. Ama bunun karşısında dimdik duran, birlik bütünlük içinde büyüten DİSK var. Hepimiz gözlemliyoruz. Türkiye'nin doğusundan batısından, güneyinden kuzeyine örgütlü, örgütsüz, sendikalı sendikasız tüm işçilerin, Türkiye işçi sınıfının bir tane umudu var o da DİSK. Bu umudu hep birlikte büyütme sözünü genel başkanımızın huzurunda bir kez daha veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

ÇALIŞKAN: ÖNDERLERİN MİRASINI DAHA DA YUKARI ÇIKARACAĞIZ
DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan da, Abdullah Baştürk'ün işçi sınıfının önderi olduğunu dile getirdi. Çalışkan, "Önderlerimizi anmak, Abdullah Baştürk'ü anmak O'nun çizgisine bağlılık demek, O'nun bize bıraktığı bu mücadele mirasını daha da yükseklere çıkarmak sözü demek. Biz de bu sözü her yıl burada tekrar veriyoruz. Onların mirasını daha da yükseklere çıkarmak sorumluluğumuzdur. Her zamankinden daha fazla bir arada olmaya ihtiyaç var. DİSK'in çatısının altında daha güçlü bir mücadeleye ihtiyaç var. Abdullah Baştürk'ün huzurunda tekrar söz veriyoruz. 'Demokrasi işçinin ekmeği'dir dedik, demeye devam edeceğiz, gereklerini yerine getireceğiz. Önderlerimizin çizgisi buydu. Emek ve demokrasi mücadelesini sonuna kadar verme sözünü ve önderlerimizin bıraktığı mirası daha da yukarı çıkarma sözünü tekrarlıyorum" diye konuştu. 

Anma, Abdullah Baştürk'ün mezarına bırakılan karanfillerle sona erdi.