10 Mayıs 2024 Cuma

Abdullah Atasoy'un şiddet uyguladığı kadından çağrı

Boşandığı Abdullah Atasoy tarafından şiddete maruz bırakılan ve tehdit edilen Dilan Yaman, sesinin duyulmasını isteyerek dayanışma çağrısı yaptı.
 

İstanbul'da yaşayan Dilan Yaman, boşandığı Abdullah Atasoy tarafından yıllarca fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldı. Şiddet faili hakkında uzaklaştırma kararı aldıran Yaman, 2 buçuk yıllık boşanma sürecinde de tehdit ve tacize uğradı. Şikayetleri sonucu Abdullah Atasoy hakkında 20 Ocak Perşembe günü Kartal Anadolu Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşma öncesi sesini duyurmak isteyen Yaman, kadınlara dayanışma çağrısında bulundu.

Dijital medya platformu Twitter'da paylaşım yapan Dilan Yaman, şu çağrıyı yaptı: "Sesimi duyun! Merhaba, ben 28 yaşında, 2 çocuk annesi bir kadınım. 2016 senesinde evlendiğim erkek Abdullah Atasoy tarafından 2 sene boyunca fiziksel-sözlü şiddete maruz kaldım ve sonunda ayrıldım. 2 buçuk sene süren boşanma devam süresince sistematik bir şekilde tehdide, tacize uğradım. Defalarca evime, iş yerime bulunduğum birçok ortama gelerek ölümle tehdit edildim ve sürekli şikâyetçi oldum. Birçok kez uzaklaştırma kararı çıkardım kendim ve ailem için.

20 Ocak perşembe günü Kartal Anadolu Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi'nde saat 10.30'da şikâyetlerim sonucu görülecek bir duruşmam var. Artık bunun yaşanmasını istemiyorum. Ben yaşamak istiyorum, biz kadınlar yaşamak istiyoruz.

Her gün bir sokakta, cafede, iş yerinde, evinde erkekler tarafından katledilen kadınlar var ve biz kadınlar yaşamak istiyoruz. Birbirimizi yaşatabilmenin yolunun, yaşayabilmenin yolunun yan yana durmak, birbirimizin yanında olmak olduğunu biliyorum. 20 Ocak Perşembe Günü saat 10.30'da Kartal Anadolu Adliyesi'nde görülecek duruşmamda yanımda olun, kadın dayanışmasından beni mahrum bırakmayın."