19 Mayıs 2024 Pazar

ABD Konsolosluğu önünde İsrail ve ABD protestosu

Birleşik Metal İş Sendikası ve Nakliyat İş Sendikası, ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun önünde eylem yaptı.
Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İş Sendikası ve Nakliyat İş Sendikası ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail askerleri tarafından 60 Filistinlinin katledilmesini protesto etmek için ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun önünde eylem yaptı.
 
"Katil ABD, Siyonist İsrail Kudüs'ten defol. Filistin halkı yalnız değildir" pankartının açıldığı  eylemde, "Katil ABD Ortadoğudan defol", "Kahrolsun ABD emperyalizmi", "Direnen Filistin halkı kazanacak", "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları atıldı.
 
Ortak basın metnini okuyan Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Nakba'nın 70. yılında ABD emperyalizminin bölge halklarının arasına daha fazla düşmanlık yerleştirmek için, Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdığını belirtti. Serdaroğlu, "Halka karşı İsrail askerlerinin saldırıları sonucu şu ana kadar 60 Filistinli yaşamını yitirmiş, binlerce Filistinli de yaralanmıştır" dedi.
 
'ABD SAVAŞ KIŞKIRTICILIĞI YAPIYOR'
 
8 aylık Leyla'nın ana kucuğında katledilmesinin vahşet olduğunu kaydeden Serdaroğlu, "ABD'nin emperyalist emellerinin histeriye dönüşen politikaları çağımızın Hitler'i olarak adlandırılan Trump ile tamamen bir saldırganlığa ve Filistin düşmanlığına dönüşmüş durumda" dedi. ABD'nin  Büyükelçiliğini üç din için de kutsal kabul edilen Kudüs'e taşıma kararının yeni bir savaş kışkırtıcılığı olduğunu belirten Serdaroğlu, "En son 200 bin İsraillinin Doğu Kudüs'e yerleştirilmesi çağdışı etnik temizlik anlayışının en çarpıcı örneğidir" diye konuştu.
 
Serdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler Türkiye İşçi sınıfı olarak bir kez daha, Dünyanın dört bir yanında, Siyonist işgale ve onun emperyalist destekçilerine karşı direnen Filistin'li kardeşlerimizi selamlıyor, onyların mücadelesinde yanlarında omuz omuza durduğumuzu belirtiyoruz. Türkiye'deki işçiler, her zaman olduğu gibi Filistin halkının yanındadır."
 
Kitle açıklamanın ardından sloganlarla ABD Başkonsolosluğu'nun önünden ayrıldı.