26 Nisan 2024 Cuma

AA'nın '3 yıldır aradığı" Ceren Çoban, 5 ay önce tahliye edilmişti

Anadolu Ajansı'nın yalan haberlerinden biri daha yatsıya varmadan deşifre oldu. "3 yıldır aranıyordu" dediği SGDF Eşbaşkanı Ceren Çoban, 2017 yılının Kasım ayında cezaevinden tahliye edildi. AA'nın "aradığı" Çoban, beş aydır basına çeşitli açıklamalarda da bulunmuştu. Saray'ın tetikçisi Anadolu Ajansı'nın yalan haberlerinden biri daha deşifre oldu. Bu kez hedefe SGDF Eşbaşkanı Ceren Çoban konuldu. 
 
Suruç katliamından sağ kurtulan gençlerden biri olan Çoban, dün akşam Ankara'da kaçırılmak istendi. Terörle Mücadele Şubesi polisleri Çoban'ın başına siyah çuval geçirilmeye çalıştı. Çoban, bu sırada ismini ve kaçırılmak istendiğini bağırdı. 
 
Çevredekiler durumu fark edip, "Gözaltına alacaksanız normal alın" diyerek polise tepki gösterdi. Halkın tepkisi üzerine Çoban'ı kaçıramayan polis, "Ekip çağıracağız" diyerek "normal gözaltı işlemi" yaptı.
 
"Kaçırılma" saldırısı "gözaltı"na dönüşünce devreye Saray'ın tetikçisi Anadolu Ajansı girdi. AA, Çoban'ın "3 yıldır arandığını, özel bir polis takibi ile yakalandığı"nı iddia eden bir haberi servis etti.
 
AA'nın yalan haberi:
 
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/mlkp-sorumlusu-erkek-arkadasiyla-bulusmasinda-yakalandi/1134316
 
Söz konusu haber Milliyet gazetesi başta olmak üzere havuz medyası tarafından kullanıldı.
 
Ancak Anadolu Ajansı'nın yalanı kısa sürede açığa çıktı.
 
28 KASIM'DA CEZAEVİNDEN TAHLİYE OLMUŞTU
 
AA'nın "3 yıldır aranıyordu" dediği SGDF Eşbaşkanı Ceren Çoban, 5 ay önce cezaevinden tahliye olmuştu. Çoban, İstanbul'da 29 Ağustos'ta yapılah ev baskınında gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 3 ay tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmasında 28 Kasım'da tahliye edilmişti.
 
Çoban, özgürlüğüne kavuştuktan sonra da mücadelesine kaldığı yerden devam etti. Türk devletinin Efrin işgaline karşı çıktı, basına açıklamalarda bulundu.
 
23 Ocak 2018 tarihinde Mezopotamya Ajansı'na konuşmuş ve "Efrin Kobanê'dir" diyerek, başta gençler olmak üzere tüm halklara Efrin'i ve barışı sahiplenme çağrısında bulunmuştu. 
 
Çoban'ın açıklamasının yayınlandığı haber linki:
 
http://www.mezopotamyaajansi.com/tum-haberler/content/view/12553
 
Çoban'ın tutuklanma gerekçelerinden biri de Efrin işgaline karşı çıkması oldu.