5 Temmuz 2024 Cuma

9. Yargı Paketi Meclis Başkanlığına sunuldu

Kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen ve tepkilerin odağında olan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu. 

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu. Kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak paket kadınların, çocukların, LGBTİ+'ların, halkların yararına olmadığı için tepkilerin odağında. 

KADIN KAZANIMLARI TEHDİT ALTINDA 
Yıllardır kadınların bedel ödeyerek yürüttükleri mücadele sonucu elde ettiği kazanımları hedef alan pakette kadın katillerine, tecavüz ve çocuk istismarı suçu işleyenleri aklamak için her türlü yolun önü açılıyor. 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddet Yasasına açıktan saldırıların olduğu pakette, tazyik hapis hükmü itiraza açık hale getiriliyor. Hakkında tedbir kararı olan kişi aykırı davranırsa kadının beyanı esas alınarak hakim kararıyla üç günden on güne kadar zorlama hapse tabi tutuluyor. 9. Yargı Paketi düzenlemeyle kadın beyanının esas alınmasının önüne geçmeyi amaçlıyor, fail erkeği güçlendiriyor. 

Öte yandan AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler, pakette yer almayan yeni casusluk düzenlemesinin, yeni tasarılarda Meclis gündemine geleceğini söyledi.