3 Mayıs 2024 Cuma

9 öğrenciyi taciz eden müdür tutuklandı

Elazığ'da bir lisede 9 öğrenciyi taciz eden müdür Gürbüz Canpolat tutuklandı. Taciz saldırısı bir kız öğrencinin CİMER'e şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Elazığ'da Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Gürbüz Canpolat, 9 öğrenciye taciz saldırısında bulundu. Bir öğrencinin CİMER'e şikayeti üzerine ortaya çıkan taciz saldırısının ardından gözaltına alınan müdür Canpolat önce serbest bırakıldı, daha sonra tutuklandı.

ÖNCE KORUMA SONRA TUTUKLAMA
Bir kız öğrencinin CİMER'e şikayetinin ardından soruşturma başlatıldı. Ardından 7 öğrenci daha okul müdürü tarafından taciz edildiklerini açıkladı. 28 Mart'ta gözaltına alınan Canpolat, bir gün sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

8 öğrencinin şikayetine rağmen serbest bırakılan Canpolat, bir öğrencinin daha taciz saldırısına ilişkin şikayette bulunmasının ardından tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Gürbüz Canpolat, Elazığ 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avukat Eda Vural, 1 öğrencinin şikayetiyle başlayan soruşturmada şikayetçi sayısının 9'a çıktığını belirterek, "Savcılık makamı tutuklama talebiyle şüpheliyi sulh ceza hakimliğine sevk etti ve sulh ceza hakimliği bugün tutuklama kararı verdi. Biz verilen kararın doğru ve yerinde olduğu kanaatindeyiz" dedi.