2 Mayıs 2024 Perşembe

800 sayaç okuma işçisi iş bıraktı: 23 Mart'ta İSKİ önündeyiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İSPER adlı şirketine bağlı olarak, İSKİ bünyesinde çalışan yaklaşık 800 sayaç okuma işçisi, koronavirüs salgını koşullarında hiçbir önlem alınmadan çalıştırılma ısrarına karşı iş bıraktı. DİSK Enerji-Sen, taleplerinin karşılık bulmaması halinde 23 Mart'ta sendika yöneticileri ve tüm işyeri temsilcilerinden oluşan bir heyetle, kriz masası ve İSKİ Genel Müdürlüğü'yle görüşme gerçekleştireceklerini kaydetti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde kurulan İSPER adlı şirketine bağlı olarak, İSKİ bünyesinde çalışan yaklaşık 800 sayaç okuma işçisi bugün iş bıraktı. Koronavirüs (Covid-19) salgını koşullarında hiçbir önlem alınmadan, hijyenden uzak koşullarda çalıştırılmaya tepki gösteren sayaç okuma işçileri, acil tedbir alınmasını istedi.

'KARARLAR YETERSİZ, 23 MART'TA İSKİ ÖNÜNDEYİZ'
Öte yandan Enerji-Sen, İSKİ'ye çağrıda bulunarak taleplerinin karşılanmaması halinde 23 Mart Pazartesi günü görüşme için İSKİ Genel Müdürlüğü'nde olacaklarını açıkladı.

"İş işten geçmeden acil çözüm istiyoruz" başlıklı yazılı bir açıklama yayımlayan Enerji-Sen, örgütlü oldukları İBB'ye bağlı olan İSKİ ve İGDAŞ işyerlerinde başta olmak üzere, sahada çalışmakta olan işçiler için gerekli tedbirlerin alınması ve bu salgından korunması yönünde defalarca yazı yazdıklarını ve tavsiyelerde bulunduklarını belirtti.

Okuma, açma/kapama işlerini yürüten saha çalışanları olmak üzere bir dizi önleyici çalışma yapılması gerektiğini belirten Enerji-Sen, "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından bu süreçte sular kesilmeyecek, kesilmiş sular var ise açılması talimatı verilmiştir. Bu talimatı gerçekleştirecek nöbetçi bir ekibin dışında kalanlar derhal sahadan çekilmeli, hastalık belirtilerinin ortaya çıkacağı 14 gün boyunca idari izinli sayılmalıdır. Aksi halde yaşanacak sorunların tek sorumlusunun sizlerin olacağınızı bilmenizi isteriz" ifadelerini kullandı.

"Yaşanılan bu halk sağlığı sorununa acil çözüm istiyoruz. Başta işçilerimiz ve İstanbul halkının çıkarlarına olan taleplerimiz açık ve nettir" diyen Enerji-Sen, taleplerinin karşılık bulmaması halinde 23 Mart Pazartesi günü, saat 14.00'da sendika yöneticileri ve tüm işyeri temsilcilerinden oluşan bir heyetle, kriz masası ve İSKİ Genel Müdürlüğü'yle görüşme gerçekleştireceklerini kaydetti.