18 Mayıs 2024 Cumartesi

8 Temmuz mitingi sokak sokak örgütleniyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 11 milletvekilinin katılımıyla sokak sokak yapılan çalışmalarla 8 Temmuz mitingine çağrı yaptı. Saray iktidarının saldırılarına karşı itirazı yükseltmek için Gündoğdu'ya çağıran vekiller, ancak birlikte mücadeleyle kazanılacağının da altını çizdi. 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 8 Temmuz'da "Demokrasi için bir nefes" şiarıyla Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak miting için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin de katılımıyla HDP sokak sokak gezerek, halkı mitinge davet etti. Alsancak ve Kemeraltı Çarşısı'nda yapılan bildiri dağıtımının ardından HDP'li 11 milletvekili kente bağlı 11 ilçeye dağıldı.

HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, MYK üyesi Mahfuz Güleryüz ve çok sayıda partilinin de bulunduğu bir grup, Konak ilçesine bağlı Gülçeşme mahallesini ziyaret etti. Partililer, ziyarette mitingin önemine dair değerlendirmelerde bulunarak, bildiri dağıttı. Ziyarette, partiye dönük saldırılara karşı mitinge katılım çağrısı yapıldı.

'DENİZ POYRAZ' İÇİN MİTİNGE ÇAĞRI YAPILDI
İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'ın da aralarında bulunduğu grup, Çeşme ilçesinde bildiri dağıtarak, mitinge katılım çağrısı yaptı. Karabağlar ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştiren HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz'ün de aralarında bulunduğu partililer, kapatma davası, HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz için tüm herkesi mitinge çağırdı.

Buca'ya giden HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, yöre dernekleri ve kadınlarla bir araya geldi. Tosun, Tatvanlılar, Malazgirt, Boryanlılar dernekleklerinde halkla buluştu. Tosun, ülkede artan baskılara karşı mücadele çağrısı yaptı. Yoğun ilgi dikkati çekti. Tosun, dernek ziyaretlerinin ardından Kuruçeşme Dere Mahallesi'nde bulunan bir evde kadınlarla bir araya geldi. Tosun, kadınların yaşadıkları sorunları ve önerilerini dinledi.

'KENDİ TOPRAKLARIMIZDA OLSAYDIK ÜRETEN VE TÜKETEN BİZ OLACAKTIK'
Kadınlardan birisi, "Kürt mahallelerinde gençlerimiz uyuşturucunun pençesine düşmüş durumda. En kötü yerlerde Kürt gençleri ve Kürt kadınları çalışıyor. Gocunmuyoruz ama kendi topraklarımızda olsaydık üreten ve tüketen de biz olacaktık" diye konuştu.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Kemalpaşa ilçesinde ev ev gezerek, halkı mitinge davet etti.

ÇEPNİ: İTİRAZLARIMIZI MİTİNGDE YÜKSELTELİM
HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Foça'nın Ilıpınar mahallesinde halk toplantısına katıldı. Çepni, parti binasına yapılan saldırıya dair bilgilendirme yaparak, herkesi itirazlarını yükseltmek üzere Gündoğdu Meydanı'na çağırdı.

'BİZİ YOK SAYANLARA KARŞI GÜNDOĞDU'DA OLMALILIYIZ'
HDP Van Milletvekili Sezai Temelli ve beraberindekiler, Torbalı ilçesinde bulunan dernekleri ziyaret etti. Çermikliler Derneği'nde konuşan Temelli, "Yöre dernekleri Türkiye'de en gerçek sivil toplum örgütleridir. Yöre dernekleri en önemli gerçekliğimizdir. Türkiye'de bir şeyleri değiştireceksek hep birlikte olacaktır. Kürt meselesinin nasıl bir mesele olduğunu Türklere anlatacak en önemli kesimler yöre dernekleridir. Bu yüzden önemli rolleri var" diye belirtti.

Çermikliler Derneği'nin çalışmalarının kıymetli olduğunu belirten Temelli, şöyle devam etti: "Kürt gerçekliğini bilmeyenler savaşta ısrar ediyor. Karşımızdakiler bu gerçekliği yok etmek için her şeyi yapıyorlar. En son Deniz Poyraz arkadaşımızı katlettiler. 8 Temmuz'da vicdan sahibi herkesi mitinge davet ediyoruz. Bizi yok sayanlara, yaşam hakkımızı, anadilimizi yok sayanlara karşı bir arada yaşayabileceğimizi göstermek için Gündoğdu Meydanı'nda olmalıyız."

Temelli ve beraberindekiler, Torbalı'ya bağlı Beşevler Mahallesi'nde de halk toplantısına katıldı.

BİRLİKTE MÜCADELEYE ÇAĞIRDILAR
HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen ve HDP MYK üyesi Turgut Öker'in de aralarında bulunduğu grup, Buca Alevi Derneği'ni ziyaret etti. Ardından Urla'ya geçen heyet Sol Partiyi ziyaret etti. Ziyarette miting ve parti binasına yönelik saldırıya ilişkin değerlendirmeler yapıldı. HDP'liler daha sonra Eğitim Sen'i ziyaret etti. 
 
HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ve beraberindekiler, Bornova ilçesinde bulunan Dersimliler Derneği ve Alevi Bektaşi Derneği'ni ziyaret etti. Burada ülke siyasetinde yaşanan tıkanığa dikkati çeken Özgüneş, partilerine açılan kapatma davası, HDP'li siyasetçilerin hedef alınması, yaşanan yolsuzluklara karşı demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.