5 Mayıs 2024 Pazar

8 Mart'ı adalet arayışındaki Emine Şenyaşar'a adayacak

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti'nin 365. gününde nöbeti Perihan Yüzügüldü ve Mehmet Şenyaşar devraldı. Öte yandan aileyi ziyaret eden sanatçı Nurcan Değirmenci ve müzisyenler bu yıl 8 Mart'ı anne Emine Şenyaşar'a adadıklarını kaydetti. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu da haksız ve hukuksuz yere tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 365. gününde. 

Emine Şenyaşar rahatsızlığı bugün hastaneye gitti. Ferit Şenyaşar da anne Şenyaşar'a refakat ettiği için bugün nöbeti Emine Şenyaşar'ın kızı Perihan Yüzügüldü ile oğlu Mehmet Şenyaşar devraldı. Sabah erken saatlerde Urfa Adliyesi "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alana gelen abla-kardeş nöbeti başlattı.

Bir yıla giren nöbete dair konuşan Mehmet Şenyaşar, nöbetin zorluklara rağmen bir yıla girdiğini belirtti. 

Öte yandan aileye destek ziyaretleri de sürüyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği nedeniyle Urfa'da bulunan sanatçı Nurcan Değirmenci ile etkinlikte sahne alacak müzisyenlerden oluşan bir heyet aileyi adliye binası önünde ziyaret etti. Mehmet Şenyaşar ve ablası Perihan Yüzügüldü, heyete aile olarak yaşadıkları ve Adalet Nöbeti'ne dair aktarımlarda bulundu. Ziyarette konuşan sanatçı Nurcan Değirmenci, ailenin bir yıldır "herkes için adalet" istediğini belirterek, "Ailenin mücadelesini destekliyoruz. Bir an önce çözüm için umudumuz var. Hiçbir şekilde umudumuzu yitirmedik. Bugün 8 Mart, Emine annenin mücadelesinin ışığında bugün kutlama yapacağız. Bu yıl 8 Mart'ı Emine anneye adıyoruz" şeklinde konuştu.

Heyet aile ile birlikte bir süre Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.