16 Mayıs 2024 Perşembe

8 Mart Platformu: 4 Mart'ta Bakırköy'deyiz

İstanbul 8 Mart Platformu, 4 Mart'ta Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda miting düzenleyecek. Mitingle ilgili açıklama yapan platform üyeleri, "Her türden saldırı ve gerici politikalarınıza karşı sessizliği değil çığlığı, biat etmeyi değil direnişi seçiyoruz" dedi.
İstanbul 8 Mart Platformu, 4 Mart'ta Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda miting düzenleyecek. Platform bileşenleri miting duyurusunu İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısıyla miting duyurusu yapan platform bileşenleri "Yaşamın her alanında 8 Mart ruhuyla mücadeleyi birlikte büyütüyoruz" dedi.
 
Platform bileşenleri adına açıklamayı okuyan Demet Koca "Bizler yaşamımızın her bir yanını baskı, şiddet, istismar, taciz, tecavüz, savaş, OHAL ve katliam politikaları ile zapturapt altına almaya çalışan iktidar anlayışına karşı yaşam alanlarımızı 8 Mart ruhuyla savunuyor, birlikte güçleniyoruz. 8 Mart'ın 161. Yılında dayanışma içerisinde, bütün kadınları, binlerce kadın dokuma işçisinin 1857 yılında bedenleriyle yaktıkları meşaleyi, yarınlara taşımak ve tarihsel deneyimlerinden öğrenmeye devam etmek için bir arada olmaya çağırıyoruz" dedi.
 
'EŞİT KOŞULLARDA YAŞAMAK İSTİYORUZ'
 
"Biat etmeyi değil direnişi seçiyoruz" diyen Koca şunları belirtti:
"Uzun süredir ülkeyi OHAL, şiddet ve savaş politikalarıyla yöneten hükümet, üç kuruş daha fazla kazanabilmek için günde 3-4 saat uykuyla işe gidip gelen kadınların canından, kanından ve cebinden sürekli fedakârlık talep edildiği için, ücretlere artış yapılmadığı gibi maaşlar daha cebe girmeden erimiş olduğu için, kısacası 'fedakârlık', 'milli birlik' diyerek kadınlardan alın terlerini, çocuklarını, geleceğini istedikleri için, biz kadınlar her türden saldırı ve gerici politikalarınıza karşı sessizliği değil çığlığı, biat etmeyi değil direnişi seçiyoruz. Biz Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak, Pomak, Ermeni vd bütün uluslardan, dinden ya da dilden kadınlar olarak özgürlük ve eşitlik çığlıklarımızı boğmanıza izin vermeyeceğiz. Kadın bilincimizle her türlü gerici erek egemen cinsiyetçi, şovenist, heteroseksist saldırılarınıza geçit vermeyeceğiz, demek için 4 Mart'ta Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'ndayız."
 
TOPLANMA YERİ DİKİLİTAŞ
 
Tertip komitesinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'yle yaptığı görüşme hakkında da bilgi verildi. Dikilitaş'ta saat 11.00'den itibaren toplanmanın başlayacağı ve 13.00'te de mitingin başlamasının öngörüldüğü belirtildi. Tertip komitesi, yasaklama kararının olmayacağını, miting üzerine tartışmalar yürüttüklerini açıkladı.