8 Mayıs 2024 Çarşamba

8 Mart Kadın Platformu Farplas direnişçisi kadınları 6 Mart eylemine çağırdı

8 Mart Kadın Platformu, Farplas direnişçileri ile buluşarak, "Direnişinizi, inancınızı destekliyoruz. İnanıyoruz ki her direnişin sonu zaferle sonuçlanacaktır ve sonuç muhteşem olacaktır" dedi. Kadınlar, Farplas'ın kadın direnişçilerini 6 Mart günü Kadıköy'de yapacakları büyük buluşmaya çağırdı.

Kocaeli Gebze'de bulunan Farplas fabrikasında sendika oldukları için işten atılan işçilerin direnişi 31'inci gününde sürüyor. Sendikal taleplerinin kabul edilmesini ve işten atılan arkadaşlarının geri alınmasını isteyen işçilere kadınlar öncülük ediyor.

8 MART KADIN PLATFORMU'NDAN DİRENİŞE ZİYARET
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne sayılı günler kala 8 Mart Kadın Platformu üyeleri Farplas direnişçilerini ziyaret etti. Platform üyeleri direnişçilerle ile halaylar çekerek desteklerini sunarken, 6 Mart günü Kadıköy Rıhtım'da saat 13.30'da yapılacak olan kadın buluşmasına davet etti.

6 MART EYLEMİNE ÇAĞRI
Platform adına direnişçilere seslenen Dilek Başalan, "Direnişinizi, inancınızı destekliyoruz. İnanıyoruz ki her direnişin sonu zaferle sonuçlanacaktır ve sonuç muhteşem olacaktır. 8 Mart Kadın Platformu olarak 6 Mart'ta Kadıköy'de gerçekleştireceğimiz 'Büyük Kadın Buluşması'nda sizleri aramızda görmek istiyoruz. Direnişinizin bütün kadınlarla buluşmasını ve sahnede söz kurmasını istiyoruz" dedi.