18 Nisan 2024 Perşembe

8 Mart kadın grevi hazırlıkları devam ediyor

İzmir, Ankara ve Diyarbakır'da çalışmalarına devam eden SKM, "Grev için çalışmak gerekmiyor. Evde temizlik yapmayarak da greve katılabiliriz" diyerek 8 Mart kadın grevine çağırıyor.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 8 Mart Kadın Grevi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
 
SKM, "Bir aydan az bir zaman sonra, 8 Mart'ta, şiddete, krize karşı grevdeyiz. Renkli kurdele takarak, evde iş yapmayarak veya alışverişe gitmeyerek siz de greve destek olabilir, hayatı durdurabilirsiniz" diyerek ve sosyal medyadan yaptığı anketle kadınların nabzını tutuyor.
 
 
Bu hafta İzmir, Ankara ve Diyarbakır'da çalışmalarına devam eden SKM, duvar yazılamalarla kadınlara 8 Mart’ta iş bırakma ve greve gitme çağrısı yapıyor.
 
Sosyalist kadınlar, pazarda açtıkları stantlarla kadınlara 8 Mart kadın grevini içeği ve tarihçesi hakkında bilgi verirken bir taraftan da her kadının farklı biçimlerde greve destek verebileceğini anlatıyor.
 
Ankara pazarlarında 8 Mart Kadın Grevi'ne çağrı yapan SKM, "Grev için çalışmak gerekmiyor. Evde temizlik yapmayarak da greve katılabiliriz" derken İzmir Güzelbahçe Yelki Kadın Pazarı'ında açtıkları stant ile kadınlarla 8 Mart'ı ve kadın grevini konuşarak "8 Mart'ta birlikte grevdeyiz, hayatı durduruyoruz" diyor.