19 Mayıs 2024 Pazar

8 Aralık mitingine çağrı: Yeter artık katlanmayacağız

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, 8 Aralık'ta Bakırköy'de yapılacak miting için çağrı eylemlerini sürdürüyor. "İnsanca yaşamak istiyoruz" diyen emekçiler, İstanbul halkını mitinge katılmaya davet etti.

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, 8 Aralık'ta Bakırköy'de yapılacak miting çağrılarını sürdürüyor. Bu amaçla Kadıköy'de bildiri dağıtımı ve bir basın açıklaması yapıldı.

Eminönü iskelesi önünde toplanan sendika, meslek örgütü ve siyasi parti temsilcileri, bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP Milletvekili Musa Piroğlu da destek verdi.

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı yaptığı konuşmada, "Art arda gelen zamlar, büyüyen vergiler, küçülen maaşlar ve işsizlikle, milyonlarca emekçi borç batağında" dedi. Saygılı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler artık yeter diyoruz. Milyonlarca emekçi olarak işsizliği, yoksulluğu, sefaleti kabul etmiyoruz. Sadece kabul etmiyoruz demek yetmez, birleşip, birlikte, mücadeleyi yükseltmediğimiz sürece bu duruma mahkûm kalıyoruz. Günlerdir Irak'ta, Lübnan'da, Şili'de, Ekvador'da daha pek çok yerde, yüz binlerce işçi ve emekçi işsizliğe, yolsuzluğa ve antidemokratik uygulamalara karşı direniyor. Kimi yerlerde başbakan ve yetkililer istifa etmek zorunda kaldı."

Aralık ayında bütçe ve asgari ücret görüşmelerinin yapılacağını söyleyen Saygılı, "Direnmediğimiz, mücadeleyi yükseltmediğimiz takdirde yine sefalet ücreti dayatılacak, bütçede emekçilere pay bırakılmayacak, batık şirketler ve bankalar için büyük pay ayrılacak. Yine emekçilere açlık ve sefalet dayatılacak" diye belirtti.

Açıklamanın ardından "İnsanca yaşamak istiyoruz" yazılı önlükler giyerek bildiri dağıtan platform üyeleri, önlüklerin sarı olduğu gerekçesi ile engellenmek istedi. Yaşanan tartışmanın ardından bildiri dağıtımına devam edildi.

8 ARALIK’TA BAKIRKÖY’E
"Yeter artık, katlanmayacağız" diyen emekçiler bildiri dağıtımı sırasında, "Bizler 8 Aralıkta Bakırköy'de olacağız, yoksulluğa, yağmur gibi yağan zamlara, artan vergilere, antidemokratik uygulamalara, kadın cinayetlerine, savaşa karş sesimizi yükseltmek ortak mücadeleyi büyütmek için bir araya geleceğiz. İstanbul halkını da bu çağrımıza ses vermeye ve mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.