20 Nisan 2024 Cumartesi

78'liler Girişimi: Oyumuz eşit, özgür ve barış içinde bir yaşam için HDP'ye

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere ilişkin açıklama yapan 78'liler Girişimi "24 Haziran seçimlerinde oyumuz eşit, özgür ve barış içinde bir yaşam için HDP'ye" dedi.
78'liler Girişimi yazılı bir açıklama yaparak "24 Haziran seçimlerinde oyumuz eşit, özgür ve barış içinde bir yaşam için HDP'ye" dedi. 
 
Açıklamada, 12 Eylül askeri faşist darbesinin mirası olan anayasa ile darbe hukukunun yüzde 10 barajı ve OHAL koşullarında 24 Haziran'da genel seçime gidildiği belirtildi. 24 Haziran'da gerek iktidarın baskısı, gerek yeni seçim yasası, gerekse OHAL koşulları nedeniyle tek yanlı, eşitsiz, haksız, hukuksuz bir seçim yapılacağı ifade edildi.
 
BARIŞ YANLILARININ ORTAK HAREKET ETMESİ GEREKİYOR
 
AKP ve ittifak yaptıkları güçler hukuk dışı yöntemlerle toplumsal muhalefeti ve demokrasi güçlerini siyaset dışı bırakma arayışı içinde olduğu vurgulanan açıklamada, bütün devlet kaynaklarının 'Cumhur İttifak'ı için kullanıldığı, medyanın tek yanlı ve eşitsiz olarak sürekli iktidar propagandası yaptığı, en önemli adaylardan biri olan Selahattin Demirtaş'ın hukuksuz biçimde cezaevinde tutulduğu bu adaletsiz seçim kampanyasında demokrasi ve barış yanlılarının ortak hareket etmesi büyük önem taşıdığı kaydedildi.
 
 
Demokrasi güçlerinin birliği, halkların barışı için, kadınlar için, emekçiler için toplumun yok sayılan, ötekileştirilen tüm kesimleri için HDP'ni barajı aşarak güçlü biçimde parlamentoya girmesinin önemli olduğuna inandıkları ifade edilen açıklamada, "Mahirlerden, Denizlerden, İbrahimlerden aldığımız öğreti ışığında Mazlumların, Erdalların, Mine Bademcilerin ve Sakinelerin yoldaşları olan biz 78'liler, kuşağımızı, dostlarımızı ve tüm demokrasi güçlerini HDP'yi ve HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı desteklemeye davet ediyor; bu totaliter, gerici rejime karşı eşitlik, özgürlük ve barış umutlarımızı birlikte çoğaltmanın vaktidir, diyoruz" denildi.