20 Nisan 2024 Cumartesi

73. Adalet Nöbeti: Adalet mücadelesi her yerde sürdüreceğiz

Adalet Nöbeti'nin 73. haftasında konuşan ÖHP Eşsözcüsü Avukat İlknur Alcan, "Adalet mücadelelerini sokakta, cezaevlerinde ve yaşamın her alanında sürdüreceğiz" dedi.
Tutuklu meslektaşları ile dayanışmak amacıyla hukuk örgütleri tarafından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde başlatılan Adalet Nöbeti, 73. haftasında devam etti.
 
Adliyenin Atrium alanında bulunan Themis Heykeli önünde bir araya gelerek nöbet tutan avukatlar, daha sonra adliyenin önünde basın açıklaması yaptı. "Herkes için adalet" pankartının açıldığı eyleme CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu destek verdi.
 
'ADALET YOKLUĞU İÇİMİZDE KOCAMAN BİR GEDİK AÇIYOR'
 
Eylemde ilk olarak konuşan Avukat Sadife Karataş Kural, adalete duydukları inancı yitirdikçe kaybolduklarını belirtti. Kural, "Elimizden alınanlar, kaybedilenler, katledilenler, hapsedilenler, yaşamın dışına atılanlar, yaşamaya katlanamayanlar, yokluğa terkedilenler, göçenler, gidenler... Her biri bir parçamızı kapıp götürüyor yanında. Parça parça kalıyoruz. Yalan, dünyanın her yerinde gerçek gibi giyinmiş olarak içimizde yaşar derler ve kimse çıplak gerçeği görmek istemez. Kuyunun dibine yollasak da, gözümüzü kaçırsak, kulağımızı kapasak da, gerçeğin ve adaletin yokluğu içimizde kocaman bir gedik açıyor. Orada kalıyor yanağımızın yarısı, omzumuzdaki kesik el hala durmadan kanıyor" diye konuştu. 
 
ALCAN: ADALETTEN BAHSEDEMİYORUZ
 
Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) İstanbul Eşsözcüsü Avukat İlknur Alcan ise avukatlar olarak adaleti adliye binalarında aramadıklarını, ülkede adaletten bahsetmenin mümkün olmadığına dikkat çekti. Siyasal iktidarın kendi yandaşlarını hakim ve savcı yaparak ülkedeki hukuk güvenliğini yok ettiğini söyleyen Alcan, "İktidar kendisine muhalefet edenleri bu hakim ve yargıçlar vasıtasıyla dizginlemeye çalışmaktadır. OHAL kalkmasına rağmen OHAL'le birlikte getirilen Kanun Hükmünde Kararname'ler (KHK) yasa yapılarak güvenlik kalıcı olarak yok edilmektedir" diye belirtti.
 
'YAŞAMIN HER ALANINDA ADALET MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
 
Avukatlar olarak toplumun her alanında sevdiklerinden fedakarlık ederek mücadele verdiklerini dile getiren Alcan, bundan sonra da adalet mücadelelerini sokakta, cezaevlerinde ve yaşamın her alanında sürdüreceklerini ifade etti.