18 Mayıs 2024 Cumartesi

631. eylem Ahmet Tekin için 

'94 yılında çok sayıda kişinin gözü önünde gözaltına alınan, ardından kaybedilen Ahmet Tekin için Batman'da yapılan eylemde, ailenin tüm çabalarının sonuçsuz kaldığı kaydedildi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" eyleminin 631.'sini 1994 yılında kaybedilen Ahmet Tekin için gerçekleştirdi. Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları anıtı önünde yapılan eylemde kayıpların fotoğrafları taşındı. 

İHD Batman Şube Sekreteri Rezan Baytar basın metnini okudu. Ahmet Tekin'in 1994 yılının Mayıs ayında Diyarbakır'dan Lice'ye giderken bulunduğu aracın, Sarnığ Köyü yakınlarında yol kontrolü yapan askerler tarafından durdurulduğunu, aracı durduran askerlerin minibüs şoförü ve yolculara "Siz gidin Ahmet bizim misafirimizdir" diyerek, Tekin'i gözaltına aldığını kaydeden Baytar, bu tarihten sonra Ahmet Tekin'den bir daha haber alınamadığını belirtti. 

Tekin ailesinin Lice'de savcılığa başvurarak çocuklarının bulunmasını istediğini ancak dosyanın  görevsizlik kararı verilerek Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'na gönderildiğini söyleyen Baytar, kayıpların akıbeti açıklanana ve adalet sağlanana dek mücadele edeceklerini söyledi. 

Açıklamanın ardından eylem sessiz oturma eylemiyle sonlandı.