28 Mart 2024 Perşembe

5 sosyalist tutuklandı, 5 sosyalist hakkında ev hapsi kararı

ESP'ye yönelik siyasi soykırım saldırısında gözaltına alınan 47 kişiden 5'i hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş ve muhabirimiz Pınar Gayıp ise ev hapsi kararıyla bırakıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik siyasi soykırım saldırısında gözaltına alınan ve dün İzmir Adliyesi'ne çıkarılan 47 kişiden 20'si savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bugün sabaha kadar süren hakimlik sorgularının ardından 5 sosyalist tutuklandı.

Etkin Haber Ajansı muhabiri Pınar Gayıp ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın da aralarında bulunduğu 47 kişinin sorgusunu tamamlayan Savcı Bekir Küçük, bir saat ara verdikten sonra kararını açıklamaya başladı. Savcı 47 kişiyle ilgili kararını gruplar halinde 3 saati aşkın bir zaman içinde açıkladı. Savcı Bekir Küçük'ün karar açıklama sürecinde Terörle Mücadele Şubesi polisleri savcının odasından çıkmayarak, karar sürecine doğrudan etkide bulundu.

BİPOLAR BOZUKLUK HASTASI İTİRAFÇI
Bipolar bozukluk hastalığı bulunan bir itirafçının polisle birlikte yaptığı kurgusal ifadeler dayanak yapılarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, ESP yöneticisi Kerim Altınmakas, Limter-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır ve Gülşah Polat tutuklandı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen sosyalistlerden muhabirimiz Pınar Gayıp, ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş, SKM MYK üyesi Satiye Ok, Alev Özkiraz ve Ceren Çoban ev hapsiyle, Limter-İş Sendikası Genel Başkanvekil Levent Akhan, HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk, Hakan Kafadar, Rıdvan Coşkun, Burak Yılmaz, Seyit Cem Çakmak, Atilla Dalkılıç, Yener Aygün, Nihat Ünal ve Begüm Ateş ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Aralarında Ezilenlerin Hukuk Bürosu Avukatlarından Kamil Ağaoğlu ve Yenikapı Tiyatrosu'ndan 5 tiyatrocunun da bulunduğu toplam 37 kişi savcılık ve mahkemeden adli kontrol kararıyla serbest bırakılmış oldu.