9 Mayıs 2024 Perşembe

480. F Oturması: Hasta tutsak Naif İşçi tahliye edilsin

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu 480. F Oturması'nda hasta tutsak Naif İşçi'nin durumuna dikkat çekerek, tahliye edilmesini istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, 480. F Oturması açıklamasında hasta tutsak Naif İşçi'nin serbest bırakılmasını istedi.

Basın açıklamasını okuyan Meral Nergis Şahin, Naif İşçi'nin halen Bandırma T Tipi hapishanesinde tutulduğunu ve 11 yıllık tutsak olan 25 yaşındaki Naif İşçi'nin, bacağındaki rahatsızlık dışında mide hastalıkları ve anemi ile de mücadele etmekte, aşırı kilo kaybı nedeni ile tek başına hayatını sürdürmekte zorlandığını söyleyen İşçi, "Kimlik yaşına göre 4 yaş küçük olan Naif İşçi, 8. Sınıf öğrencisiyken, örgüte yardım etmekle suçlanarak gözaltına alınmış, kemik yaşının belirlenmesi için hastaneye sevk edilmesi talebi mahkeme tarafından kabul edilmemiş, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği bir yargılama sonrasında, suç vasfı ağırlaştırılarak 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Naif İşçi, gözaltına alınmadan evvel geçirdiği bir trafik kazası sonrasında henüz yaraları dahi iyileşmeden tutuklanarak hapishaneye konulmuştur" dedi.

İşçi'nin tutuklandıktan sonra da hastaneye götürülmeyerek tedavisinin engellendiğini belirten Şahin, tedavi edilmediği için gelişmesi yavaşlayan ve kısa kalan bacağı nedeni ile İşçi'nin yürümekte zorluk çektiğini ifade etti.

Şahin, "İnsan hakları savunucuları olarak; Naif İşçi ve tüm hasta mahpusların yaşam ve sağlık hakkının güvence altına alınmasını istiyor çocuk, yaşlı ve ağır hasta mahpusların serbest bırakılmaları için yetkilileri göreve, kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz" diye kaydedildi.