29 Mart 2024 Cuma

4 kişi hakkındaki ev hapsi kararı kaldırıldı, ilçe yasağı başladı

Boğaziçi direnişine katılanlar hakkında verilen hukuksuz tutuklama ve ev hapsi kararlarına yenileri eklenirken, 4 öğrenci hakkındaki ev hapsi kararı kaldırılırken yeni bir hukuksuzluğa imza atıldı. Ev hapsi kararı kaldırılan öğrencilere ilçe dışına çıkmama cezası verildi.

Boğaziçi direnişine katıldıkları gerekçesiyle 9 kişi hakkında tutuklama, 26 kişi hakkında ise ev hapsi karara veren mahkemeler siyasi kararlarına yenilerini ekliyor. Avukatlarının başvurusu üzerine ev hapsi kararı kaldırılan 4 öğrenci ile ilgili ilçe dışına çıkma yasağı uygulanmaya başladı.

Öğrencilerin avukatlarının yaptığı başvuru sonucu İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 16 Şubat'ta verilen karar öğrencilere 1 hafta sonra tebliğ edildi. 26 kişiden 7'si için yapılan itirazda, 3 kişinin benzer ‘suç’lardan çok sayıda soruşturma ve kovuşturması bulunduğu iddiasıyla ret kararı verildi.

Parıltı, tebligatın geç yapılması nedeniyle bir hafta evden çıkamadığını ifade ederken, "Bir haftadır boşu boşuna evde kalmışım. Şu anda da işime gidemiyorum" dedi. Parıltı, yeni karar nedeniyle Şişli'deki evinden Kadıköy'deki işine gidemiyor.

Boğaziçi eylemleri nedeniyle, şu anda 22 kişi halen ev hapsinde, 9 kişi ise tutuklu bulunuyor.