24 Nisan 2024 Çarşamba

33 düş yolcusu için Gündoğdu Meydanı'nda adalet zinciri

Gençlik örgütleri, Suruç için adalet, herkes için adalet" şiarıyla Gündoğdu Meydanı'nda adalet zinciri oluşturdu. 33 düş yolcusu anısına denize karanfil bıraktılar.

Gençlik örgütleri, Suruç katliamının 5. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Suruç için adalet, herkes için adalet" şiarıyla Gündoğdu Meydanı'nda adalet zinciri oluşturdu.

Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusunun fotoğraflarının taşındığı eylemde "Katil IŞİD işbirlikçi AKP", "Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek", "Suruç'un hesabı mahşere kalmaz" sloganları atıldı.

Eylemde 10 Ekim Aileleri adına İlker Savran, Öğrenci Faaliyeti adına Derya Emrem, Öğrenci Kolektifleri adına Uğurcan Akyol, Gülistan Doku Adalet Komisyonları adına Rengin Oğuz, Kaldıraç Üniversite adına Alican Kelek, Kızıl Okyanuz adına Dilan Demir birer konuşma yaparak adalet taleplerini dile getirdiler.

SGDF adına konuşan Ali Deniz Esen, "33 kişinin yaşamını yitirdiği yüzden fazla kişinin yaralandığı bir katliamda hiçbir sanık yok. Duruşmalar adeta halkların gözünün önünden kaçırılıyor. Katliam davası bir hapishane kampüsünde görülüyor. Biz 5 yıldır adalet mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdürüyoruz. 5 yıldır gizlilik kararlarına, toplanmayan delillere, komik cezalara, olmayan sanıklara rağmen bizler adalet mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Suruç'un 5. yılına giriyoruz. Zannetmesinler ki 5 yıl boyunca bu katliamı halklardan gizleyebildiler. Sokak sokak, mahalle mahalle, meydan meydan Suruç için adalet istemeye devam ettik. Değil 5, 500 yıl geçse de biz Suruç için adalet istemeye devam edeceğiz. Ve inanıyoruz ki Suruç için adaleti kazandığımız vakit, Sivas için Ankara katliamında kaybettiğimiz 101 insanın hesabını sormuş olacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 33 düş yolcusu anısına denize karanfil bıraktılar.