25 Nisan 2024 Perşembe

30 yıl tutuklu kalan Manap'ın gözaltı süresi uzatıldı

Tahliye edildiği gün farklı bir soruşturma bahanesiyle hapishaden gözaltına alınan 30 yıllık tutsak Şadiye Manap'ın gözaltı süresi 1 gün uzatıldı. Manap'ın avukatları gözaltı süresinin uzatılmasına itiraz etti.

Siyasi tutsak Şadiye Manap 30 yıllık tutsaklığın ardından Gebze Hapishanesinden dün tahliye olması gerekirken, tekrar gözaltına alındı. Hapishaneden çıkmasına izin verilmeden gözaltına alınan Manap'ın, 2020 yılında başlatılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Dün sabah saatlerinden bu yana Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Manap, gece saatlerinde avukatlarıyla görüşebildi. Manap'ın gözaltı süresi 1 gün daha uzatıldı.

Manap'ın avukatları gözaltı süresinin uzatılmasına ilişkin Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na itirazlarını iletti.

SULH CEZA HAKİMLİĞİ KARARIYLA KOĞUŞLAR BASILMIŞTI
Gebze Hapishanesinde aralarından Manap'ın da bulunduğu siyasi tutsakların koğuşları Kocaeli 2'nci Sulh Ceza Hakimliği kararıyla 2020 yılının sonunda basılmış, tutsakların günlükleri, albümleri, kitapları, el yazısı notları ve özel eşyalarına el konulmuştu.

Benzer şekilde Kocaeli 1 ve 2 Nolu F tipi hapishanelerinde HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu siyasi tutsakların hücrelerine mahkeme kararıyla baskın yapılmıştı.