3 Mayıs 2024 Cuma

30 yıl sonra bu kitap yeniden yasaklandı

Nihat Behram'ın "Ser Verip Sır Vermeyen Bir Yiğit" kitabı üzerindeki yasak kalktı. Ancak kitap 30 yıl sonra ikinci kez yeniden yasaklandı.
'68 devrimci hareketinin önderlerinden İbrahim Kaypakkaya’nın yaşamını anlatan, yazar-şair Nihat Behram tarafından kaleme alınan “Ser Verip Sır Vermeyen Bir Yiğit” isimli kitap tekrar yasaklandı. 
 
17 yıllık dava süreci boyunca yasak kararının kaldırılmasına rağmen ilk yasağın kalkmasından 30 yıl sonra kitap hakkında yeniden yasak kararı verildi.
 
HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, konuyu bir soru önergesi ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün gündemine taşıdı.
 
Kitabın 30 yıl sonra kaldırılan yasak kararına rağmen yeniden yasaklanmasının gerekçesini soran Kaya, "İbrahim Kaypakkaya’nın düşünce ve hayatını anlatan kitapların yasaklanmasına yönelik bakanlığınızdan mahkemelere ve savcılıklara gönderilmiş özel bir talimat var mıdır?" diye sordu.
 
Kaya, 20 Temmuz 2016 tarihinden bu yana yasaklanan kitap sayısının açıklanmasını istedi, "Bu kitapların yıllara, içeriklerine göre dağılımı nedir?" sorusunu yöneltti.