24 Nisan 2024 Çarşamba

3 yıl hapis cezası verilen gazeteci Kurşun tahliye edildi

OHAL kararnamesi ile kapatılan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Çetin Kurşun, hakkındaki davanın karar duruşmasında 3 yıl hapis cezası verildi ve tahliye edildi.
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 6 Şubat 2018 tarihinde kardeşi Sedat Kurşun ile birlikte gözaltına alındıktan sonra tutuklanan OHAL kararnamesi ile kapatılan Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Çetin Kurşun hakkında açılan davanın 2. duruşması Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşmaya, Mardin E Tipi Hapishanesi'nde bulunan Çetin Kurşun ile tutuksuz yargılanan kardeşi Sedat Kurşun katıldı. Avukatların hazır bulunduğu duruşmayı Kurşun ailesi izledi.
 
Kimlik tespitinin ardından savcıdan mütalaa istendi. Sedat Kurşun hakkında beraat isteyen savcı, gazeteci Çetin Kurşun hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiaları ile ceza verilmesini talep etti.
 
Mütalaaya karşı savunma yapan Kurşun kardeşler, söyleyecekleri bir şey olmadığını belirtti.
 
Esasa ilişkin savunma yapan avukatlar ise beraat talebinde bulundu.
 
Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Sedat Kurşun hakkında beraat kararı verdi, Çetin Kurşun hakkında "örgüt üyeliği" yönünden suçun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirdi. Mahkeme, "ciwannews" isimli haber sitesi üzerinden yapılan yayınları dayanak göstererek, "örgüt propagandası" iddiasının zincirleme olduğu gerekçesiyle Çetin Kurşun'a 3 yıl hapis cezası verdi.
 
Mahkeme, ayrıca gazeteci Kurşun'un hapishanede tutulduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi..