8 Mayıs 2024 Çarşamba

3 özgür basın emekçisi tutuklandı

MA muhabirleri Esra Solin Dal, Mehmet Aslan ve özgür basın emekçisi Erdoğan Alayumat, "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı

23 Nisan'da İstanbul, Ankara ve Urfa'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 9 özgür basın emekçisinden 6'sı adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılırken, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Esra Solin Dal, Mehmet Aslan ve özgür basın emekçisi Erdoğan Alayumat, "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmelerine ilişkin kararsa avukatlarına verilmedi. Avukatlara kararın kendilerine tebliği için sözlü ve yazılı olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ile mahkemeye başvurdu. Kararı avukatlara vermemekte ısrarcı olan savcı, gerekçe olarak da dosyadaki gizlilik kararını gösterdi. 

Esra Solin Dal'ın Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesine, Erdoğan Alayumat'ın Metris Hapishanesine, Mehmet Aslan'ın ise Sincan Hapishanesine götürüleceği öğrenildi.

Tutuklanan MA muhabiri Mehmet Aslan, avukatları aracılığıyla sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Aslan, "Tutuklandık. Hakikat yolculuğumuz günlük değil, ömürlüktür. Bu yolda yazmaya devam edeceğiz. Yeniden bir araya geleceğimiz özgür günlerde buluşmak dileğiyle. Gazetecilik suç değildir" dedi.