28 Mart 2024 Perşembe

3 kızını istismar eden adam tahliye edildi

Mersin'de 3 kızına istismar ettiği için tutuklanan S.D. tahliye edildi. Kızların avukat, ailenin can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtti ve koruma kararı çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. 

Mersin'de 3 kızına cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan S.D.'nin yargılandığı davaya devam edildi. S.D., üçüncü duruşmada tahliye edildi. 

Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya S.D., tutuklu olduğu Mersin E Tipi Hapishanesi'nden SEGBİS ile katıldı. 

Duruşmaya istismara uğrayan kız çocukları da katıldı, ifadelerinde önceki beyanlarını tekrarladı. 

İstismar sanığı ise kendisine iftira atıldığını savundu. 

Mahkeme heyeti, olaya dair delillerin toplandığını ve delilleri karartma şüphesinin ortadan kalktığını savunarak, sanık S.D. hakkında tahliye kararı verdi. Bir sonraki duruşma 10 Kasım'a ertelendi. 
 
İstismara uğrayan kız çocukları, karara tepki gösterdi ve mahkeme salonunda fenalık geçirdi.

AVUKAT: AİLENİN CAN GÜVENLİĞİ YOK
Kararı değerlendiren mağdurların avukatı Ezgi Şimşek, delillerin tam olarak toplanmadığını ve tanıkların dinlenmediğini söyledi. Sanığın sürekli aileyi ve tanıkları tehdit ederek ifadeleri değiştirmeye çalıştığını kaydeden Şimşek, "En büyük korkumuz ailenin can güvenliğidir. Müvekkillerimin can güvenliği için koruma kararı almaya çalışıyoruz" dedi.