5 Temmuz 2024 Cuma

3 kentte 1 Mayıs gözaltıları

1 Mayıs saldırıları sürüyor. Ankara, Çanakkale ve İzmir'de sabah saatlerinde Halkevleri ve Kaldıraç üyeleri gözaltına alındı. 

1 Mayıs'ta Taksim iradesinden vazgeçmeyenlere yönelik gözaltı saldırıları sürüyor. Halkevleri ve Kaldıraç üyelerinin ev baskınlarıyla gözaltına alındığını duyurdu. 

HALKEVLERİ: GÖZALTI, TUTUKLAMALARINIZ BİZİ YILDIRAMAZ
Halkevleri sosyal medya hesabından, "1 Mayıs gözaltıları devam ediyor. Çanakkale Şube Başkanımız ve bir üyemiz bugün evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Haksız ve hukuka aykırı yasaklama kararlarınız, gözaltı ve tutuklamalarınız bizi yıldıramaz. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. 1 Mayıs'ı, Taksim'i gözaltıları, tutuklu arkadaşlarımızı, memleketi özgür bırak" ifadelerini kullandı. 

KALDIRAÇ: HER GÜN 1 MAYIS HER GÜN KAVGA
Kaldıraç ise şunları söyledi: "Gözaltılar ve tepeden paçalara kadar Taksim 1 Mayıs'ı korkusu sürüyor! Biz bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününü 1 Mayıs alanı Taksim Meydanı'nda kutlamak üzere dört bir yandan yola çıkmıştık. Bu sabah İzmir'de yapılan ev baskınlarında şu ana kadar bilgisini edinebildiğimiz en az 2 ortağımız gözaltına alındı. Gözaltılar, tutuklamalar milyonların sömürü ve savaşa dayalı bu düzene olan öfkesini dindiremez, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlama iradesini durduramaz! Her gün 1 Mayıs her gün kavga! Gözaltılar serbest bırakılsın!"

İzmir'den sonra Ankara'da da Kaldıraç okuru 3 devrimcinin evleri basıldı, 2 kişi gözaltına alındı.